ZONGULDAK’TA, yerel amatör futbol liglerinde 2019-20 sezonu için geri sayıma geçildi. Düşen ve terfi eden takımlarla yeniden şekil alan ligler, Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenen Eylül ayı içinde başlayacak. Yerel amatör lig heyecanı önce altyaş gruplarında start alacak. U14 ve U16 liglerini başlatacak il temsilciliği, bu iki ligin başlama tarihini 14 Eylül olarak belirledi.

TORBA USULÜ KURA İLK OLACAK

Altyaş gruplarının ardından 21 Eylül’de Birinci Amatör Küme başlayacak. 26 takımın katılma hakkı bulunan ligde yeni sezonda torba usulü uygulanacak. Daha önce Merkez, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma şeklinde bölge bölge oluşturulan lig, yeni statüyle birlikte A ve B grubu olmak üzere iki gruptan oluşacak. Bir torbada toplanacak takımlar, bölge ve mesafe gözetmeksizin iki ayrı gruba dağıtılacak. Uzun zamandır taslak halinde olan torba usulü kura, yeni sezonda uygulanması halinde Zonguldak amatör futbolu ilk kez farklı bir heyecan yaşayacak. Torbu usulü kura, şimdiden birçok kulüp tarafından benimsendi.

KULÜPLER BİLGİLENDİRİLECEK

Söz konusu sistem için kulüpler Futbol İl Temsilciliği tarafından bilgilendirilecek. 6 Ağustos Salı günü Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yapılacak bilgilendirme toplantısı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç başkanlığında gerçekleşecek. Toplantıya, Süper Amatör Lig ve Birinci Amatör Ligde mücadele etme hakkı olan toplam 38 kulüp temsilcisi davet edilecek.

BİRİNCİ AMATÖRDE 26 TAKIM VAR

Birinci Amatör Küme’de yeni sezonda Kozlu Belediyespor, Filyos Ateşspor, Merkez Atölyesispor, Zonguldak Tepebaşıspor, Üzülmezspor, Terakkispor, Ayiçispor, Çatalağzı Demirspor, Zonguldak Gençlikspor, Karaelmasspor, Zonguldak Ereğlispor, Kepez Çaylıoğluspor, Balıspor, Gülüç Belediyespor, Ereğli Bayatspor, Kayıkçılar Gençlerbirliği, Çomranlı Köyüspor, Saltukovaspor, Çaycuma Yakaspor, Beycuma Cezaevispor, Tersanespor, Kandilli Belediyespor, Sücüllü Yalıboyuspor, Doğanspor, Veliköyüspor ve Nebioğlu Gençlikspor mücadele edecek.

Merkezi temsil eden takım olmayacak, dolayısıyla merkezde Süper Amatör Lig maçı oynanmayacak

SÜPER AMATÖR LİG 28 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Birinci amatörün peşine 28 Eylül’de Süper Amatör Lig başlayacak. 2013 yılından bu yana uygulamaya konulan ligde, 16’ncı sezonununda ilk kez merkezden bir takım olmayacak. Dolayısıyla Zonguldaklı futbolseverler yeni sezonda merkezde maç izleme fırsatı bulamayacak.

Çates Işıkspor, İstasyon Gemicilerspor ve Ereğli Yenimahallespor alt ligden yükselen takımlar oldu. Çates Işıkspor 2, İstasyon Gemicilerspor 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Amatör Lige çıkarken, Yenimahallespor ilk kez mücadele edecek.

12 takımın yer alacağı lig Gelikspor, Kilimli Belediyespor, Alaplı Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Muslu Belediyespor, Ereğli Akınspor, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Perşembe Belediyespor, Çates Işıkspor, Ereğli Yenimahallespor ve İstasyon Gemicilerspor’dan oluşacak.

Söz konusu takımlardan her hangi birisi lige katılmayacak olursa, geçen sezon Birinci Amatör Küme’de Play-Off’u 4’üncü bitiren Kepez Çaylıoğluspor’a yeni adıyla Çaylıoğlu Esentepe Gençlikspor’a teklif götürülecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi