*** 2 ve 3. Ligle birlikte 18 Temmuz’da başlayacak Bölgesel Amatör Ligde geri sayıma geçildi. 22’nci haftada koronavirüs tatiline giren ligin başlamasına  47 gün daha var.

2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 18 Temmuz’a kilitlendi. 2 ve 3. Ligle birlikte aynı anda başlayacak amatörün en üst seviye ligi, kalan 4 haftanın tamamlanmasıyla birlikte 2019-2020 futbol sezonunu geride bırakacak. 23’üncü maçlarıyla yeniden start alacak lig, 8 Ağustos’ta oynanacak 26’ncı hafta maçlarıyla sona erecek.     

126 gün sonra geri dönüş

6’ncı grupta mücadele eden Zonguldak temsilcileri Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor, ligde kalan 4 haftayı tamamlamak için Haziran ayının son haftasında antrenmanlara başlayacak. Sezon başından bu yana zirveden uzak bir gidişat sergileyen iki takımın 126 gün aradan sonra yapacakları geri dönüşte nasıl bir performans sergileyecekleri merak konusu.

İlhan Özer’in hedefi, Devrek’i ilk 5’in içinde tutmak

DEVREK AVANTAJLI KONUMDA

Koronavirüs tatiline 34 puanla 5’inci sırada giren Devrek Belediyespor ligi ilk 5’te bitirmeyi hedeflerken, 27 puanla 10’uncu sıradaki Ereğli Belediyespor hesaplarını komşu Devrek’i geride bırakmak üzerine yapıyor. 7 puan önde olan Devrek, büyük bir avantaja sahip. Devrek Belediyespor, uzun aradan sonra futbola geri dönüşü Çubuk maçıyla yapacak. İç sahadaki bu maçın ardından kırmızı-beyazlı takım, sırasıyla Bartın, Eskişehir Yunusemre ve Haymana’yla karşılaşacak. 

Atakan Gültekin’in hesapları lige Devrek’in üzerinden bitirmeye yönelik
EREĞLİ 7 PUAN GERİDE

Ereğli Belediyespor geri dönüş haftasında maç yapmadan BAY geçecek. Ligden çekilen Yaylacık Gençlik’le karşıla-şacağı için 3 puan alacak Eflatun-Beyazlı takımın diğer maçları Ankara TKİ, Anadolu Üniversitesi ve Keçiören Bağlumspor’la.

KALAN MAÇLAR

DEVREK BELEDİYESPOR: 34

Devrek Belediyespor-Çubukspor AŞ

Bartınspor-Devrek Belediyespor

Devrek Belediyespor-Eskişehir Yunusemrespor

Haymana Belediyespor-Devrek Belediyespor

EREĞLİ BELEDİYESPOR:27

Yaylacık Gençlikspor-Ereğli Belediyespor: 0-3 (H)

Ereğli Belediyespor-Ankara TKİ

Anadolu Üniversitesi-Ereğli Belediyespor

Ereğli Belediyespor-Keçiören Bağlumspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

             

Editör: Haber Merkezi