Zonguldak Haber- Saadet Partisi Zonguldak teşkilatlarının yapısına da değinen Kar; “Saadet Partisi Zonguldak il ve ilçe yönetimlerinin Zonguldak’ı kucaklayabilecek bir yapısı maalesef yok. Ama böyle bile olsa Saadet Partisi Zonguldak’ı kucaklayamasa bile tek başına doğruları söyleyebilecek durumda olarak milletin karşısına çıkmalıydı” dedi.

Kapris yapmanın sonu! Kapris yapmanın sonu!

Milli Görüş artık Saadet Partisi tarafından farklı yorumlanarak farklı insanlara hizmet eder duruma getirildi diyen Saadet Partisi önceki dönem İl Başkanı Sadık Kar, gazetemize yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

TÜRKİYE’NİN HİÇBİR BÖLGESİNDE ADAYIMIZ YOK!

“Saadet Partisi bu dönem seçimlere kendi logosuyla girmiyor. Bu Milli Görüş tarihinde ilk defa olan bir durum. Oysa Erbakan hocamız her seçimi önemser ve o seçim için mutlaka her bölgede bütün adaylarımızı tam olarak milletin karşısına çıkartırdı ve bize söylediği “eğer bir beldede bir aday yokluğundan dolayı bir insan Saadet Partisine oy atacakta oy pusulasında kendi adayını görmezse onun vebalinden kurtulamazsınız” derdi. Şimdiki geldiğimiz yerde Türkiye’nin hiçbir bölgesinde adayımız yok. Şuanda bizim teşkilat mensuplarımız CHP’den aday gösterilmek isteniyor. Geçmişe baktığımız zaman bizim zaman zaman ittifaklarımız, koalisyonlarımız oldu. İttifaklarımızın tamamı kendi çatımızın altında oldu. Kesinlikle bir başkasının çatısı altında bir ittifak hocamız hiç yapmadı.

MİLLİ GÖRÜŞ ARTIK SAADET PARTİSİ TARAFINDAN FARKLI YORUMLANIYOR

Hepimiz siyasi hayatımızı hocamızdan örnek alarak yapıyoruz. Bu seçimler hocamızın hayatında gösterdiği örneklerin dışında bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Gördüğümüz ve anladığımız şu; Milli Görüş artık Saadet Partisi tarafından farklı yorumlanarak farklı insanlara hizmet eder duruma getirildi. Farklı yerlere, farklı odaklara hizmet eden durumlara getirildi. Bundan kazancımız olduğu söyleniyor oysa bu seçim sonunda Saadet Partisinin almış olduğu oy ‘sıfır’ olarak gözükecek. Bundan 5 sene sonra yapılacak seçimlerde bir önceki seçimde Saadet Partisinin almış olduğu oy ‘sıfır’ olacak. Biz CHP’nin oylarını çok fazlalaştırarak bu seçime gidiyoruz. Ve hiç olmayan bir şey biz başka bir partiye oy devşirmeye çalışıyoruz. Bu bizim inancımızla ve siyasi geçmişimizle bağdaşmayacak olan bir hareket. Yine de seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

ZAFER İÇİN HER ŞEY MUBAH DEĞİLDİR

Milli Görüş partilerinin seçimlerde başarılı olduğu durumlar iktidar bayrağını göğüslediği anlardır. Başarılı olduğu anlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar seçimlerde başarıyı göğüslemiştir. Onun haricinde seçimlerin hepsinde başarısızdır. Yalnız her seçimden sonra hocamızın yaptığı bir açıklama vardı. Derdi ki; “Biz kazandık.” Yüzde 2’de alsak yüzde 1’de alsak her seçim sonrasında bizlere yaptığı konuşmada “Biz kazandık çünkü yapılması gereken her şeyi yaptık. Zafer bize Allah’ın takdiridir” derdi. Eğer biz yapacaklarımızı oy kazanma adına yapacaksak eğer bu şu demektir; “zafer için her şey mubahtır” ama bize göre zafer için her şey mubah değildir. Biz idealist bir partiyiz, inançlarımız var. Siyasetimiz o inançlarımızın çerçevesinde yapılmalı.

SAADET PARTİSİ ZONGULDAK İL VE İLÇE YÖNETİMLERİNİN ŞEHRİ KUCAKLAYACAK YAPISI YOK!

Oy kazanamasak ta doğru yerde durmak, doğruyu söylemek durumundayız. Bize inancımız bunu emreder. Bize Erbakan Hocamız bunu emretmiştir, böyle yönlendirmiştir. Zonguldak’ta gene çok az oy alabilirdik ama şuan ki Saadet Partisi Zonguldak il ve ilçe yönetimlerinin Zonguldak’ı kucaklayabilecek bir yapısı maalesef yok. Ama böyle bile olsa Saadet Partisi Zonguldak’ı kucaklayamasa bile tek başına doğruları söyleyebilecek durumda olarak milletin karşısına çıkmalıydı.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Murat Barutçu