Ankara'dan gelen bilgilere göre, Uyarıda, milletvekillerinden "Herkes sizi izliyor, adımlarınıza dikkat edin" ifadesiyle yanlış anlaşılmaya müsait açıklama ve paylaşımlardan kaçınmaları istendi. AK Parti'de yapılan toplantılarda, iyi niyetli olsalar bile sosyal medyadan yapılan paylaşımların kamuoyunda yanlış algılandığı ve tepki çektiği tespiti yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'Şatafat, gösteriş ve kibir' içeren davranışlara karşı hassas olduğu hatırlatılan milletvekillerine, giyim kuşamdan yeme içmeye kadar her konuda hassas olmaları tavsiye edildi. Grup yöneticileri, milletvekillerinden "Herkes şu anda sizi izliyor. O sebeple attığınız her adım yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. Siz samimi olsanız bile, yanlış algılanacaktır. Bu sebeple çok özenli olun. İstenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçının" uyarısında bulundu.

Azaların mesleğini oy pusulasına yazınca adaylığı iptal edildi Azaların mesleğini oy pusulasına yazınca adaylığı iptal edildi

Bu uyarı, AK Parti'de son dönemde yaşanan tartışmalar ve seçim sonuçları ile ilişkilendiriliyor. Bazı partililer, AK Parti'nin ilk defa bir seçimde ikinci çıkmasında bu tip paylaşımların da etkili olduğunu savunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi