2. Lig’de, 2023-2024 sezonu Süper Ligden farksız olacak. Geçmiş yıllarda Süper Ligde, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi takımlarda oynayan futbolcuların boy göstereceği 2. Lig, haliyle geçmiş sezonlara göre çok farklı olacak. Yıldız oyuncuların transferleriyle kalite seviyesi artan 2. Ligde, şampiyonluğa ve Play-Off’a oynayan takım sayısı da oldukça fazla. Özellikle Zonguldak Kömürspor’un mücadele edeceği Beyaz grupta, Ankaraspor, Bucaspor 1928 ve Vanspor başta olmak üzere çok sayıda takım yaptıkları transferlere öne çıktı.

Direkt şampiyonluğu hedef koyan takımlardan Ankaraspor, Beşiktaş ve Trabzonsporlu eski futbolcu Olcay Şahan’ı kadrosuna katarken, Galatasaraylı eski futbolcu Yasin Öztekin Bucaspor 1928, Süper Lige yükselen Samsunspor’un kalecisi Nurullah Aslan ise Vanspor FK ile anlaştı.

Bu üç takımın dışında İstanbul temsilcileri Esenler Erokspor ile Beyoğlu Yeniçarşıspor da yaptıkları kaliteli transferlerle kadrolarını güçlendirdi.

Beyaz grupta daha sezon başlamadan isimlerinden fazlasıyla söz ettiren bu takımlar, lige öncülük eden sayılı takımlar olacak.

Geçmiş sezonlarda Play-Off’a oynayan takımlardan 1461 Trabzon, Karacabey Belediyespor, Afjet Afyonspor, Ankara Demirspor her zaman ki gibi yarışın içinde kesinlikle olacaktır. Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir’in çalıştırdığı Serik Belediyespor Play-Off için takım oluştururken, aralarında Zonguldak Kömürspor’un da yer aldığı diğer takımlar, transferde henüz istediği çıkışı yapabilmiş değil. Süper Lig eski şampiyonu Bursaspor, Beyaz grupta isim olarak ağır bassa da, geçmişten kalan ve ödenmeye bekleyen borçlar nedeniyle transfer yasağıyla karşı karşıya. Çalkantılı bir dönemden geçen timsahın işi diğer takımlara göre bir hayli zor.

İşi zor olan takımlardan biri de temsilcimiz Zonguldak Kömürspor. Teknik direktörlüğe Mustafa Özer’i getirdikten sonra sezon hazırlıklarına başlayan Elmas’ın mevcut kadrosu çok zayıf. Zaman darlığı nedeniyle elindeki futbolcularla sahaya inen Kırmızı-Lacivertli takımda, kadro sayısı her ne kadar 18 olsa da, ilk onbiri oluşturacak futbolcu sayısı çok az.

Dış transferde şimdiye kadar Sapanca Gençlikspor’dan orta saha oyuncusu Haydar Deniz’i alan, Hatayspor’dan da genç forvet Sarper Çağlar’ı kiralayan Zonguldak Kömürspor’un başka transferi yok.

Yüksek transfer maliyetleri nedeniyle istediği oyuncuları almakta güçlük çeken Zonguldak Kömürspor, 3 Eylül Pazar günü deplasmanda 1461 Trabzon’la oynayacağı sezonun ilk maçına kadar kadroyu olgunlaştırmaya çalışacak.

Kısıtlı imkanlar altında sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor’un, çoğunluğu şehir takımı olan rakipler arasında nasıl bir lig performansı sergileyeceği şimdiden merak konusu.

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

8’inci 2. Lig sezonunda zorlu bir maratonda yarışacak olan Zonguldak Kömürspor’un fikstürü de çok zor. Maç yapmadan BAY geçilecek ilk haftanın ardından Zonguldak Kömürspor, 9’uncu haftaya kadar 1461 Trabzon (D), Esenler Erokspor (E), Afjet Afyonspor (D), Diyarbekirspor (E), Vanspor (D), Yeni Mersin İdmanyurdu (E), Karacabey Belediyespor (D) ve Ankaraspor'la (E) karşı karşıya gelecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ