Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

Zonguldak’ta, 8 yaşında başladığı futbolda 41 yılı geride bırakan Hakan Alkan, ilerleyen yaşına rağmen adeta yıllanmış şarap gibi... Futbol kariyerini Birinci Amatör Küme Merkez grubu lideri Ayiçispor’da sürdüren 48 yaşındaki tecrübe, bu hafta 3-1 kazanılan Karadonspor maçında iki gol birden atarak bir kez daha klasını konuşturdu.

Zonguldakspor, Şanlıurfaspor ve Kilimli Belediyespor başta olmak üzere çok sayıda takımda uzun yıllar profesyonel olarak top koşturup kaptanlık yapan Hakan Alkan, yıllarını verdiği futboldan bir türlü kopamıyor.

2019 yılında Kilimli Belediyespor’da futbola nokta koyduktan sonra aynı yıl Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi’nin düzenlediği antrenörlük kursunu başarıyla bitirip “antrenör diploması” alan Hakan Alkan, kariyerine antrenör olarak devam etmeyi planlasa da sonraki süreçte futbola olan sevgisi ağır bastığı için yeşil sahalara tekrar geri dönüş yaptı.

Birinci Amatör Küme Merkez grubu takımlarından Ayiçispor’a transferiyle birlikte 4 yıl önce duvara astığı kramponlarını yeniden bağlayan 10 numara, 14’üncü haftayı lider unvanla geride bırakan Ayiçi takımının başarısında büyük rol oynadı.

Kaptanlığını yaptığı takımda ilerleyen yaşına rağmen sergilediği performansla gençlere iyi bir rol model olan yılların deneyimi, dün Gelik sahasında 3-1 kazanılan Karadonspor maçında, her iki yarıda attığı gollerle galibiyette pay sahibi oldu. Sergilediği futbolun yanı sıra asistleri ve golleriyle  izleyenlere adeta futbol resitali sunan Hakan Alkan, sezonu şampiyonluk kupası kaldırarak sonlandırmak istiyor.

49 yaşında olup da Zonguldak’ta futbol oynayan tek futbolcu olan Hakan Alkan, sağlığı elverdiği sürece yeşil sahalarda kalıp gençlere örnek olmanın düşüncesi içinde.

“Kendimi bildim bileli futbolun içindeyim”

8 yaşında başladığı futbolda 41’inci yıl gururu yaşayan yılların deneyimli ismi, futbolu çok sevdiğini ve bu yüzden bir türlü kopamadığını aktararak, “Futbola aşık biriyim. 8 yaşından bu tarafa aradan dile kolay tam 41 yıl geçmiş. Futbolla yatıp futbolla kalktık. Çok güzel anılara sahibim. Zonguldakspor gibi büyük bir kulüpte kaptanlığa kadar yükseldim. Bu şehrin evladı olarak, Zonguldakspor’da kaptanlık yapmak büyük bir gurur. Zonguldak’ı il dışında başarıyla temsil ettim. En güzel çağımda, futbolun en güzel yanlarını yaşadım. Futbol bizim yaşam felsefemiz. Çok sevdiğim için kopamıyorum. Kendimi iyi hissettiğim ana kadar oynamak istiyorum. Aslında 2019’da bırakma kararı almıştım. Kramponlarımı giymemek üzere asmıştım. Bu sezon Ayiçispor’daki dostlarımdan teklif gelince onları kıramadım. Kendimi de çok iyi hissediyordum. Yeniden başlama kararı aldım. 4 yıl sonra futbola tekrar geri döndük. İyi de maçlar çıkarıyoruz. Takımımız şuan lider. Gençlere ağabeylik yapıyorum. Örnek olabiliyorsam ne mutlu bana. Bilgi ve birikimimizi gençlere aktarıyoruz. Onlara yön gösteriyoruz, geleceğe yönelik yapmalarını gerekenleri anlatıyoruz. Burada güzel bir aile ortamı oluşturduk. Futboldan keyif alıyoruz. Bu haftaki galibiyete iki golle katkı sağladım. Devamı gelecektir umarım. Hedefimiz Süper Amatör Lige çıkmak. Şuan her şey istediğimiz gibi gidiyor. Sezonu şampiyonluk kupasıyla noktalamak istiyorum.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ