Düzce Haber – Suriye'de İhtiyaç sahiplerine yardım ulaştırırken hain saldırıda şehit olan Kızılay çalışanı Mehmet Arif Kıdıman, Düzce'de mezarı başında anıldı. Kıdıman'ın şehit edilmeden önce insani yardım için görevlendirildiği Suriye'de ise onun anısına çocuklara lokma dağıtıldı, Mevlid-i Şerif okutuldu.

Kulakların pasını sildiler Kulakların pasını sildiler

Yardım faaliyeti için 2020 yılında gönüllü olarak gittiği Suriye'de silahlı saldırı sonucu şehit düşen Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman, şehadetinin 3. yılında özlemle anıldı. Ailesi ve mesai arkadaşları, Kıdıman'ın Düzce'deki kabrine çiçek bırakıp dua etti. Aynı zamanda Kıdıman'ın anısına Suriye'deki çocuklara da lokma dağıtıldı. Türk Kızılay ekiplerince hazırlanan lokmalar, Suriye'deki tüm yetimhanelere ulaştırıldı.

Suriye'nin El-Bab kentindeki Atasay köyünde Mehmet Arif Kıdıman için mevlidi şerif okutulduğunu söyleyen Kızılay personeli Muhammet Sancar, "Suriye El-Bab Atasay köyündeyiz. El-Bab'da 14 Eylül 2020 tarihinde insani yardım faaliyeti yürütürken şehit düşen çalışma arkadaşımız Mehmet Arif Kıdıman’ı sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz. Bu mazlum coğrafya da, bu mazlum çocuklara yardım ederken bizlere bırakmış olduğu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesileyle şehidimiz Mehmet Arif Kıdıman’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı. İHA

AW031642_05

AW031642_06

AW031642_01

AW031642_04

Editör: Virda Şahin