Zonguldak’ta amatör futbolun köklü kulübü Kilimli Belediyespor, adını bu kez badminton sporunda duyurdu. Sarı-Siyahlı kulüpte, Yalçın Yılmaz’ın antrenörlüğünü yaptığı badminton branşında temel altyapı eğitimi alan 4 yetenekli sporcu, yaş gruplarında Milli takım kadrosuna alındı. Küçük yaşta büyük başarılara imza atarak Milli takıma yükselmenin heyecanını yaşayan sporcular, Kilimli Belediyespor Kulübü’nün gururu oldu.

Futbolun yanı sıra salon ve bireysel sporlara da önem veren Kilimli Belediyespor Kulübü, uzun zamandır faal olduğu badmintonda büyük bir başarı ivmesi yakaladı. Yalçın Yılmaz’ın antrenörlüğünde 20’ye yakın sporcuyla badmintona hayat veren Kilimli Belediyespor, 13-15 yaş grubunda Eren Doruk Saraç, Ege Kök, Rüzgar Zülfikar ve Fırtına Kıvanç Çiçek’in oluşturduğu takımla, Ankara ve Bursa’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı elde etti. Her iki şampiyonadan derecelerle ayrılan sarı-siyah badminton takım oyuncuları, üstün başarılarının ardından yaş gruplarında Milli takım kadrosuna alındı.

Küçük yaşta Milli sporcu unvanı kazanan Kilimli Belediyesporlu badmintoncular,  11-14 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Uluslararası Badminton Şampiyonası’nda Milli takım forması giyecek. Yerel ve ulusal düzeydeki başarılarını Milli formayla uluslararasına taşımak isteyen Kilimli Belediyesporlu Milli badmintoncular, antrenörleri eşliğinde önlerindeki 7 aylık süreci çok iyi değerlendirip uluslararası şampiyonaya üst düzey performansla katılacak.

MUTLULUKLARINI ALTUN’LA PAYLAŞTILAR

Kilimli Belediyespor badminton antrenörü Yalçın Yılmaz ve Milli sporcular Eren Doruk Saraç, Ege Kök, Rüzgar Zülfikar ve Fırtına Kıvanç Çiçek, Milli takıma yükselmenin mutluluğunu, spora ve sporcuya büyük önem veren Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’la paylaştı.

Kafile halinde Altun’u ziyaret eden Milli badmintoncular, ilk günden bugüne gelinen süreçte ortaya çıkan başarı hikayelerini paylaştı.

Badmintonu Kilimli’de sevilen bir spor branşı haline getirdiklerini, şuan 20’ye yakın sporcuyla keyifli bir aktivite içindeki olduklarını belirten başarılı antrenör Yalçın Yılmaz, düzenli ve disiplinli çalışmanın karşılığını Milli takıma yükselerek aldıklarını belirtti.

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

Daha henüz yolun başında olduklarını, yerel ve ulusal düzeydeki başarılarını uluslararasına taşıyıp Kilimli Belediyespor, Kilimli ve Zonguldak’ın adını tüm Avrupa ve Dünya’ya duyurmak istediklerini aktaran Yılmaz, önlerinde Temmuz ayında yapılacak Uluslararası Badminton Şampiyonası olduğunu, aradaki zamanı çok iyi değerlendirip daha büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

"SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ"

Yalçın Yılmaz’ın bu sözleri üzerine Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, hem Yalçın’ı, hem de Milli sporcuları tek tek kutladı.

Kilimli Belediye Başkanı olarak göreve geldiği ilk günden bu yana spor ve sporcuya çok büyük önem verdiğini dile getiren Başkan Kamil Altun, “Badminton sporu sizler sayesinde ilçemizde büyük bir ivme kazandı. Sporcu sayısının her geçen gün artması mutluluk verici. Bu, doğru ve güzel işler yaptığınızın bir göstergesi. Zaten başarılarınız ortada. Bursa ve Ankara’daki Türkiye Şampiyonası’nda dereceleriniz var. Bu dereceler size Milli takımın kapısını açtı. Sizin bu başarınız Kilimli'deki tüm çocukların badmintona bakış açısını değiştirecek. Temmuz ayında katılacağınız Uluslararası şampiyonada sizlere gönülden başarı diliyorum. Orada da başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok. Yalçın hocamızı ve çok değerli küçük sporcularımızı kutluyorum. Bizlere büyük gurur yaşattınız.” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ