Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yaptığı açıklamada, İstanbul'da önemli bir sıcaklık düşüşünün yaklaştığını duyurdu. Ökten, vatandaşlara 31 Temmuz'a kadar sabretmeleri çağrısında bulunarak, sonrasında hava sıcaklıklarının 30 derecenin altına ineceğini belirtti.

Ökten'in yaptığı açıklamada, 1 Ağustos itibariyle İstanbul'da sıcaklık seviyelerinin 30 derecenin altında seyredeceği müjdesini verdiği ifade edildi. Ancak, bu rahatlamadan önce 20 Temmuz ile 31 Temmuz arasında bir süreçte dişlerini sıkacaklarını belirten uzman, özellikle 27 ve 28 Temmuz tarihlerinin zor geçebileceğine dikkat çekti.

Bu haberle birlikte İstanbul halkı, sıcak yaz günlerinin sonlarına doğru daha serin bir hava bekleyerek, biraz daha sabretme gereği duyuyor. Uzmanın tahminleri, sıcaklıkların düşeceği tarihi dikkate alarak vatandaşların tedbirli olmaları için bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Ökten yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Size bir müjde vereyim mi? 1 Ağustos itibariyle İstanbul'da sıcaklıklar 30 derecenin altında seyredecek. Sadece 31 Temmuz'a kadar sabretmemiz gerekiyor… 20 Temmuz ile 31 Temmuz arası dişimizi sıkacağız. Gerçekten zor bir süreç. Özellikle 27 ve 28 Temmuz...” dedi. (Haber Fadime YILMAZ ELMA)

Dünyada sadece Güney Amerika, Honduras ve Türkiye'de bulunuyor Dünyada sadece Güney Amerika, Honduras ve Türkiye'de bulunuyor

Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye! Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye!

Zonguldak firmalarına rekor ceza! Zonguldak firmalarına rekor ceza!

Tahıl koridoru durdu! Tahıl koridoru durdu!

Engelliler haftasında da yalnız bırakmadılar Engelliler haftasında da yalnız bırakmadılar

Editör: Murat Barutçu