Kremlin, tahıl koridoru anlaşmasının bugün itibarıyla yürürlükte olmayacağını duyurdu. Kremlin'in açıklamasına göre, Rusya'nın şartları kabul edildiği takdirde anlaşmaya geri dönülebileceği ifade edildi. Bu karar Türkiye, BM ve Ukrayna'ya bildirildi.

“Batı Karadeniz edebiyat topluluğu” oluşturulacak “Batı Karadeniz edebiyat topluluğu” oluşturulacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Moskova'nın bu kararıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Buna göre, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına karşı olduğu Türkiye, Ukrayna ve BM'ye bildirildi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Tahıl anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde tahıl koridoruyla ilgili bir açıklama yapmış ve "Sayın Putin'i Ağustos ayı içerisinde Türkiye'de misafir etme hazırlığımız var. Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikiriz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ülkelerine yapacağı gezi öncesi yaptığı konuşmada:

“Rusya Federasyonu Başkanı dostum Putin'in bugün yapılan açıklamaya rağmen bu insani köprünün devamını istediğini biliyorum. Seyahatten döner dönmez Sayın Putin ile görüşeceğim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu