Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) BESYO bölümü okuduğu sırada başladığı hakemlik mesleğini son 3 yıldır İstanbul'da sürdüren kadın bölgesel yardımcı hakem Esra Arıkboğa'ya Zonguldak görevi... Merkez Hakem Kurulu (MHK) bünyesindeki Bölgesel Hakem Atama Kurulu, tecrübeli kadın yardımcı hakemi, Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta Ereğli Belediyespor ile Eskişehir Demirspor arasında oynanacak 19’uncu hafta maçına atadı.

Zonguldak’ta görev yaptığı yıllarda çok sayıda maç yönetip bayrak kaldırdığı Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’na, 10 Mart Pazar günü bu kez konuk hakem olarak gelecek Esra Arıkboğa, İstanbul bölgesinden kadın bölgesel hakem Büşra Aydoğdu’nun yöneteceği maçta, ikinci yardımcı hakem sorumluluğu üstlenecek.

Esra Arıkboğa, en son 3 Mart’ta Turkcell Kadın Süper Ligi’nde, Beylerbeyispor-Ataşehir Belediyespor arasındaki maçta görev almış, Bölgesel Amatör Ligde ise son olarak 25 Şubat’ta Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Eti Maden Eti Spor Kulübü arasındaki maçta birinci yardımcı hakem olarak atanmıştı.

Zonguldak'ta başlayıp bölgesel klasmana kadar yükseldiği hakemlikte 10’uncu sezona giren Esra Arıkboğa, büyük hedefler koyduğu hakemliği son 3 yıldır, 2021 yılında polis memuru olarak atandığı İstanbul’da sürdürüyor.

Pazar günü uzun aradan sonra anılarını tazeleyeceği Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı'nda Zonguldak ve Ereğlili futbolseverlerin karşısına çıkacak olan Esra Arıkboğa, bu yönüyle kariyerinde unutamayacağı maçlardan birinde görev yapacak. Söz konusu karşılaşma öncesi ev sahibi Ereğli Belediyespor 34 puanla 6’ncı, konuk Eskişehir Demirspor ise 7 puanla son sırada yer alıyor.

ALAPLI’YA SAMSUNLU HAKEM

Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz

Aynı grupta mücadele eden bir başka Zonguldak temsilcisi Alaplı Belediyespor’un, deplasmanda Kırşehir Gençlik Spor ile oynayacağı karşılaşmaya, Samsun bölgesinden bölgesel hakem  Abdulsamet Şenoğlu atandı. Şenoğlu’nun triosunda, Samsun bölgesinden kadın bölgesel yardımcı hakem Zelife Sağer ile yine Samsun bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Olcay Gök yer alıyor.

SPOR SERVİSİ

344

Editör: Hüseyin EKİNCİ