Kırmızı ve Beyaz olmak üzere iki ayrı gruptan oluşan 2. Ligde, 2023-2024 sezonunun bitmesine son bir hafta kala 6 takımın küme düşmesi kesinleşti. Küme düşen 6 takımın da şehir takımı olması, düşündürücü bir tablo ortaya çıkardı.

19’ar takımlı Kırmızı ve Beyaz grupta 37’nci hafta geride kaldı. Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Beyaz grupta, düşmesi kesinleşen 4’üncü takım kırmızı-lacivertli temsilcimiz oldu. Adıyaman FK, Bursaspor ve Kırşehir Futbol Spor Kulübü’nün daha önce matelatiksel olarak küme düştüğü grupta, dün saha ve seyircisi önünde Kırşehir Futbol SK ile karşılaşan ve 90 dakika mücadelesini 3-2 kazanan Zonguldak Kömürspor, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının berabere sona ermesi üzerine, Kırklarelispor’la oynayacağı sezonun son maçı öncesi, hemen bir basamak üstteki Nazilli Belediyespor'la aradaki puan farkından dolayı kesin olarak küme düştü.

Zonguldak Kömürspor’la birlikte küme düşen Bursaspor, Adıyaman ve Kırşehir’in şehir takımı olmaları dikkat çekti.

Beyaz grubun yanı sıra Kırmızı grupta da küme düşmesi kesinleşen takımları, şehir takımları oluşturdu. Son sıradaki Uşakspor ile hemen bir basamak üzerindeki Denizlispor, il takımı olarak öne çıkıyor. Yeni bir başka şehir takımı Düzcespor da son haftaya düşme potasında girdi.

SPOR SERVİSİ

Bölgesel Amatör Ligde kupalar sahiplerini buldu... Zonguldak yine elleri bomboş kaldı! Bölgesel Amatör Ligde kupalar sahiplerini buldu... Zonguldak yine elleri bomboş kaldı!

Editör: Hüseyin EKİNCİ