Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem geçmiş dönemin enkazını büyükçe bir afiş yaptırarak belediyenin duvarlarına astı ve halka sergiledi…

Halk da öğrenmiş oldu; ne yapılmış, ne yapılmamış, nereye ne kadar verilmiş, vs. vs. vs. Şimdiye kadar Zonguldaklının göremediği şeffaf belediyeciliğin gereği de budur! Yalan mı?

İşte bundan Akepeliler, MHP’liler falan rahatsız olmuşlar, “bu borcu biliyordun, neden aday oldun?” gibilerden göndermelerle Başkan Erdem’e güya yanıt vermişler…

Kardeşim;

Şunu bir kere kafana sok, hatta kafana çak ki bir daha böyle söylemlerle kendine milleti güldürme; evet belki Başkan Erdem biliyordu bu borçları peki halk biliyor muydu? Haaaa? Halkın oylarıyla seçilen bir başkanın halkın beklentilerine de kulak vermesi gerekmez mi? Halka sordun mu “asılması iyi mi oldu,  olmadı mı?” diye… Söyle bakalım! Öyle sırf muhalefet olsun diye sallamakla olmuyor, sallarken de akıllı uslu sallayacaksın, millet gülmeyecek.

Di mi ama?

Zonguldak’ta iktidarı beceremeyenlerin muhalefeti de beceremediklerini görseydi eğer reyisimiz şöyle derdi: “Bunların kafaları basmaaaaz!”

Heh heh heeeee…

Küçük bir not: Akepeliler 23 Nisan törenleri kapsamında Atatürk anıtı önündeki yerli ve milli törene katılmadılar. Peki neden katılmadılar? Bir şeyi ya da birisini mi protesto ettiler? Partilerinin tüm üst düzey yönetimi Ankaralarda ve başka şehirlerde 23 Nisan kutlaması yaparken Zonguldak’ta Akepe katılımı olmamasının yoksa “parlamenter rejime dönüş olmayacak. Başkanlık sistemine devam…” diyen reyizlerine yaranmak için mi parlamentonun kuruluşunu kutlamak istemediler veya  Zonguldak örgütünde değişiklik olacağını, bunu da istemediklerini, böyle bir milli bayrama katılmayarak akılları sıra genel merkezlerine sinyal mi çaktılar? Yakında anlarız…

EMEKLİYE 739 TELE, VEKİLE 43 BİN

Vatandaşın üzerindeki faiz yükünü daha da artıran hükümet, üretimden uzaklaşan ekonomik politikalar ile vatandaşını daha yoksul hale getirdi. Yoksulluk sınırının 54 bin 700 TL olduğu günümüzde en düşük emekli maaşı 10 bin TL'de kaldı. Asgari ücretli çalışan ise 17 bin TL ile mücadele etmeye devam ediyor.

Dar gelirli geçim sıkıntısı çekerken milletvekili maaşları asgari ücretin neredeyse 14 katı kadar...

Şu anda milletvekili maaşı 141 bin 883 lira iken milletvekili emeklilerinin maaşı ise 96 bin 958 lira. Hem emekli olup hem de vekillik yapanlar her ay 238 bin 841 TL maaş alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını, emekliye ise enflasyon kadar zam yapılacağını açıkladı. Dar gelirliler için zam umutları yok olurken milletvekili maaşları Temmuz ayında zamlanacak.

Bakın şimdi;

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 23,5 civarında gerçekleşmesi bekleniyor. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri yüzde 23,5, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile toplamda yüzde 18.13 zam alacak. Asgari ücret maaşları temmuz ayında artırılmazken en düşük emekli aylığı ise enflasyona göre 739 lira civarında artarak 10 bin 739 liraya yükselebilecek.

Peki ya vekillerimiz?

Milletvekilleri ve Milletvekili emeklileri de memur zammından otomatik etkilenecek. Temmuz ayında vekillere bu hesapla tam 43 bin 302 lira yani asgari ücretin 2,5 katı zam yapılacak.

Emeklininki ise 739 telede kalacak!

İyi mi?