Zonguldak'ta 2003 yılından bu yana yerel düzeyde en üst amatör lig olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 2023-2024 sezonu için geri sayım başladı. 13 takımın katılma hakkı bulunan ligde, fikstür kurası 15 Eylül Cuma günü saat 15.00’te Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF) çekilecek. ASKF Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un başkanlığında gerçekleşecek fikstür çekimi için kulüplere davet gönderildi.

Bu yıl 21’inci sezon heyecanının yaşanacağı Süper Amatör Lig’de, Kilimli Belediyespor, Devrek Belediyespor, Ereğli Akınspor, Mavi Şimşekspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Gelikspor, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Ereğli Yenimahallespor, Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor ve Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği olmak üzere 13 takım yer alıyor.

Söz konusu bu takımlardan Devrek Belediyespor geçen sezon Bölgesel Amatör Ligden düşerken, Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor ve Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği Birinci Amatör Küme’den yükseldi.

13 takımdan oluşan Süper Amatör Ligde, 2023-2024 sezonu 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. 24 hafta sürecek lig maratonunun ardından şampiyon takım direkt Bölgesel Amatör Lige yükselecek, 2, 3, 4 ve 5’inci takım Play-Off grubuna kalacak. Puantajda 10, 11, 12 ve 13’üncü sırayı alan son 4 takım ise Birinci Amatör Küme’ye düşecek.

2023-2024 SÜPER AMATÖR LİG SEZONU

MEVCUT TAKIMLAR

Kilimli Belediyespor

Ereğli Akınspor

Mavi Şimşekspor

Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip

Çaydeğirmeni Belediyespor

Gelikspor

İhsaniyespor

Çaycumaspor

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

Ereğli Yenimahallespor

BÖLGESEL AMATÖR LİGDEN DÜŞEN

Devrek Belediyespor

BİRİNCİ AMATÖR KÜMEDEN YÜKSELENLER

Beycuma Cezaevispor

Gökçebeyspor

Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ