2. Lig Beyaz grupta 33’üncü haftaya girildi. Zonguldak Kömürspor’un düşme potasından kurtulma mücadelesi verdiği grupta, bu haftaki maçlar 3 Nisan Çarşamba günü oynanacak. Sezonluk maç takvimine göre normalde 31 Mart Pazar günü oynanması gereken maçlar, aynı gün Türkiye genelinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle hafta arasına kaydırıldı.

YAZ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLDİ

2. Ligde 33’üncü hafta maçlarıyla birlikte yaz saati uygulamasına geçildi. 31 Ekim 2023 tarihinden bu yana 22 haftadır 14.00’te başlayan maçların saati 15.00 olarak değiştirildi. Yeni maç saatleri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Maç Planlama Müdürlüğü tarafından internet sitesinden yayınlanan haftalık maç programına yansıtıldı.

Yaz saati uygulamasıyla oynanacak 33’üncü hafta maçlarına Trabzon, Diyarbakır, Afyon, Kırşehir, İstanbul Esenler, Mersin, Zonguldak, Kırklareli ve Van ev sahipliği yapacak.

26 puanla 16’ncı sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, kendisini 5 puan geriden takip eden Bursaspor’la karşılaşacak. İki takım arasında ilk yarıda Bursa’da oynanan karşılaşma, karşılıklı gollerle 3-3 sona ermişti. Ayrıca bu maçla birlikte Bursaspor, tam 37 yıl aradan sonra Zonguldak deplasmanına konuk olacak. Yeşil-Beyazlı takım, Zonguldak’a en son 1987-1988 sezonunda tarihler 31 Ağustos 1987’yi gösterdiğinde gelmişti.

Bu maçın yanı sıra hafta arasının diğer karşılaşmaları 1461 Trabzon-Ankara Demirspor, Diyarbekirspor-Nazilli Belediyespor, Afyonspor-Altınordu, Kırşehir FK-Adıyaman FK, Esenler Erokspor-Beyoğlu Yeniçarşıspor, Yeni Mersin İdmanyurdu-Karacabey Belediyespor, Kırklarelispor-Bucaspor 1928, Vanspor-Ankaraspor arasında oynanacak. 34 puanla 15’inci sırada yer alan ve Zonguldak Kömürspor’un en büyük rakipleri arasında bulunan Serik Belediyespor, haftayı maç yapmadan BAY geçecek.

Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi! Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi!

33’üncü hafta karşılaşmaları öncesi Esenler Erokspor 67 puanla lider unvana sahip. İstanbul ekibinin ardından 63’er puanla Bucaspor 1928 ile Vanspor FK geliyor. Lideri 4 puan geriden takip eden bu iki takımın peşine, 54 puanla Yeni Mersin İdmanyurdu ile 53 puanla Ankaraspor sıralandı.

Lider Esenler Erokspor’un dışında ikinci Bucaspor 1928, üçüncü Vanspor FK, dördüncü 1461 Trabzon FK, beşinci Yeni Mersin İdmanyurdu ve altıncı Ankaraspor Play-Off hattını oluşturuyor.

ELMAS DÜŞME POTASINDA

Üst tarafı bu şekilde sıralanan puantaj cetvelinin alt tarafından ise tam bir can pazarı yaşanıyor. Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’la birlikte Kırşehir Futbol SK, Bursaspor ve Adıyaman FK düşme potasını oluşturuyor. Potanın en üst basamağında yer alan Zonguldak Kömürspor, 15’inci Serik Belediyespor ile 14’üncü Altınordu’yu 8 puan geriden takip ediyor. Puan farkıyla birlikte ikili averajda da üstün olan Altınordu’yu yakalaması mümkün gözükmeyen Zonguldak Kömürspor, hesap planlarını tamamen Serik Belediyespor’un üzerine yapıyor.

Antalya ekibinin bu hafta maç yapmadan BAY geçmesi ve 36’ncı haftada ilk yarıda 0-0 biten maçın rövanşının oynanacak olması, Zonguldak Kömürspor’un ligde kalma adına kalan 6 haftaya daha mutlu bakmasını sağlıyor.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, Bursaspor maçının ardından 7 Nisan Pazar günü Bucaspor 1928 (D), 14 Nisan Pazar günü Adıyaman FK (E), 21 Nisan Pazar günü Serik Belediyespor (D), 28 Nisan Pazar günü Kırşehir Futbol SK (E) ve 4 Mayıs Cumartesi günü Kırklarelispor’la (D) karşılaşıp 2023-2024 sezonunu noktalayacak. Bu 6 maç, Zonguldak Kömürspor’un ligde kalıp kalmayacağına dair belirleyici rol oynayacak.

SPOR SERVİSİ

B Ş Ş Ş ŞÜtkŞudt

Editör: Hüseyin EKİNCİ