Bölgesel Amatör Lig’de Zonguldak’ı temsil eden üç takımdan biri olan Ereğli Belediyespor, geçen sezon ligi ikinci sırada bitirdiği için Ziraat Türkiye Kupası’na dâhil edildi. Sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlanan ve bu doğrultuda takım oluşturan Eflatun-Beyazlı kulüp, “O sene, bu sene” dediği 2023-2024 sezonunda hem lig, hem de Türkiye Kupası olmak üzere iki kulvarda birden mücadele edecek.

Birinci turdan başlayacağı Türkiye Kupası’ndaki ilk rakibi önümüzdeki günlerde belli olacak Ereğli Belediyespor, bu süreçte diğer yandan da lige konsantre olacak. 2013-2014 sezonunda yükseldiği ve aralıksız 9 yıldır mücadele edip her sezon şampiyonluk hayali kurduğu Bölgesel Amatör Ligi fazlasıyla önemseyen Ereğli Belediyespor’un, diğer taraftan ekstra efor sarfedip kısa maç aralığında kafa yoracağı kupa mücadelesinde neler yapabileceği kafalarda şimdiden büyük merak oluşturdu.

EN SON 5 YIL ÖNCE KATILMIŞTI

10’uncu Bölgesel Amatör Lig sezonunda, Zonguldaklı teknik direktör Cahit Terzi yönetiminde şampiyonluğa ulaşmak isteyen Ereğli Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası’na en son 5 yıl önce  katılmıştı.

Bu sezon olduğu gibi yine İstanbul takımlarının olduğu Bölgesel Amatör Lig 10’uncu grupta mücadele ettiği 2018-2019 sezonuna iki kulvarda başlayan Ereğli Belediyespor, lig ve kupa maçlarını bir arada oynadı.

Hafta arasına denk gelen kupa maçları nedeniyle 3 gün arayla maçlar oynayan Eflatun-Beyazlı takım, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3’üncü tura kadar yükselirken, şampiyonluk hedeflediği lige ise 5’inci sırada tamamladı.

Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip

Güçlü kadro kurmasına rağmen iki kulvarı birden aynı anda götüremeyen Ereğli Belediyespor, kupada, birinci turda 1074 Çankırıspor’u 3-2, ikinci turda Gebzespor’u 2-1 yenerek yükseldiği 3’üncü turda, Süper Lig takımlarından Antalyaspor’la eşleşti.

Ereğli Beyçayırı Stadı’nda hafta arası oynanan maçta, güçlü rakibi karşısında tam kadro ve üst düzey mücadele ederek adeta üç-dört maçlık enerjisini tüketen Ereğli Belediyespor 3-2 kaybettiği karşılaşmayla birlikte kupaya veda etti.

Bu maçın üç gün sonrası, lig mücadelesinde Kaynaşlı Belediyespor’la deplasmanda karşılaşan Ereğli ekibi, "ligin en kolay maçı" olarak nitelendirilen 90 dakika mücadelesinde 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında henüz yolun başında 2 önemli puan bıraktı.

Ereğli ekibi, sezonu ise 47 puanla 5’nici sırada bitirirken, 58 puanla lider 1877 Alemdağspor’un tam 11 puan gerisinde kaldı.

SPOR SERVİSİ

kupa2kupa1

Editör: Hüseyin EKİNCİ