Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yapılan atama ile görevine devam edecek Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yapılan atama ile görevine devam edecek

Trabzon Haber - Karadeniz'de 1 Eylül'de başlayacak olan yeni balık avı sezonu öncesi teknelerin bakımları sürüyor. Ancak balıkçıları şaşırtan bir durum var; palamudun henüz görüntü vermemesi ve hamsinin yaz mevsimine rağmen bolca görülmesi.

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yoroz Balıkçı Barınağı'nda balıkçı tekneleri yeni sezon için son rötuşlarını yapıyor. Bozoklar Balıkçılık tekne sahiplerinden Halil İbrahim Bozoklu, sezonun bir ay sonra başlayacağına dikkat çekerek eksikleri tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti. Ağ bakımlarını Mayıs-Haziran aylarında tamamladıklarını belirten Bozoklu, şu an boya, raspa işleri ve makine bakım onarımı ile meşgul olduklarını söyledi. Hamsinin şu sıralar bol miktarda görüldüğünü, ancak palamudun henüz ortaya çıkmadığını dile getirdi. Geçen yılın hamsisinin Karadeniz'de kaldığı izlenimi uyandırdığını ve Eylül 1'de muhtemelen istavrit ve hamsi avcılığına başlayacaklarını umut ettiklerini belirtti.

Genç anne yol kenarında öldürülmüş olarak bulundu Genç anne yol kenarında öldürülmüş olarak bulundu

Geçen yıl hamsinin Karadeniz'e geç gelmesiyle ilgili konuşan Bozoklu, Trabzon bölgesinde Mart-Nisan ayı sonlarında hamsinin kalmış olabileceğini ve denizde şu an hamsi görüldüğünü ancak ilerleyen zamanlarda neler olacağını bilemediklerini ifade etti. İklim değişikliklerinden dolayı hamsi ve palamudun ne zaman çıkacağının belirsiz olduğunu ekledi. 1 Eylül itibariyle avcılığa istavrit ile başlayacaklarını ve şu an palamutun hiç görünmediğini, hamsinin erken çıkmamasını ve uzun süreli bir avcılık sezonu geçmesini dilediklerini aktardı.

Balıkçı tayfalarından Özkan Yılmaz da hazırlıkların 20 gün daha süreceğini belirterek "Şu an teknenin bakımını yapıyoruz, işimiz 20 gün kadar sürecek. Sezona hazırlanıyoruz ve temennimiz sezonun bereketli geçmesi" şeklinde konuştu. İHA

Eren Enerji'de patlama! Eren Enerji'de patlama!

Minareler hayırsever iş insanı tarafından yenilenecek Minareler hayırsever iş insanı tarafından yenilenecek

AW947419_02

AW947419_05

AW947419_08

Uyuşturucudan 47 şahıs hakkında işlem yapıldı Uyuşturucudan 47 şahıs hakkında işlem yapıldı

AW947419_03

Editör: Virda Şahin