Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son gelen bilgilere göre, Türkiye'nin büyük bir kısmı bu akşamdan itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek. Yağışların, İç Anadolu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı bekleniyor. Bu durum görüş mesafesinde azalma, hava kirliliği ve ulaşımda aksamalara neden olabilir.

Hava sıcaklıklarının güneydoğuda 3 ila 5 derece düşmesi, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyden, güney ve doğu bölgelerinde ise güneyden hafif ara sıra orta kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esecek. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Uyarılar:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Adana'nın kuzeyi, Mersin'in iç kesimleri, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri) ve Kastamonu çevreleri ile Kırklareli'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olun.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli olun.

Toz Taşınımı Uyarısı: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımına karşı dikkatli olun.

2024 04 30 08 42 50

BARTIN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİBartın 30 04

BOLU 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Bolu 30 04

DÜZCE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

1 ton 100 kiloluk Paşa 265 bin TL’ye satıldı! 1 ton 100 kiloluk Paşa 265 bin TL’ye satıldı!

Düzce 30 04

KARABÜK 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Karabük 30 04ZONGULDAK 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Zonguldak 30 04

Kaynak: Haber Merkezi