Karadeniz sahilindeki şehirlerde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde 4-5 kez duyulan patlama sesi, bölge halkı arasında tedirginliğe neden oldu. Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün daha önce yapmış olduğu oksijen azalmasıyla ilgili uyarılar da bu korkuları artırdı. Şengör, Karadeniz'in içerisinde biriken gazların giderek arttığını ve bu durumun sonunda Karadeniz'in patlayabileceğini belirtmişti.

Geçtiğimiz gün akşam saat 21.30-23.00 arasında, aralıklarla duyulan patlama sesi ve yaşanan sarsıntı, Bartın, Kastamonu, Zonguldak, Sakarya gibi sahil şehirlerinde hissedildi. Bu olayın ardından Bartın'ın Amasra ilçesindeki sahil güvenlik botları, sesin kaynağını tespit etmek amacıyla uluslararası sularda devriye attı. İlk başta deprem olduğu düşünülen olayda, vatandaşlar yaşanan patlama sesi ve sarsıntının ardından art arda 4-5 kez daha patlama sesi duyduklarını ifade ettiler. Ancak sesin kaynağı belirlenemedi.

Sosyal medyada da gündeme gelen bu esrarengiz patlama sesi hakkında çeşitli yorumlar yapılırken, Prof. Dr. Celal Şengör'ün daha önceki uyarıları da tekrar gündeme geldi. Şengör, Karadeniz'in içerisinde biriken gazların sonunda patlayabileceğini ve bu durumun çevredeki canlı yaşamını tehlikeye sokabileceğini belirtmişti. Ancak bu senaryonun ne zaman gerçekleşebileceği konusunda kesin bir bilgi olmadığını ifade etmişti.

“Kestane balının diyarı” yalan oldu: Bunu da kaptırdık! “Kestane balının diyarı” yalan oldu: Bunu da kaptırdık!

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak! Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak!

Editör: Murat Barutçu