Devrekli şair Rüştü Onur'un vasiyeti olarak her iki ayda bir yayımlanan Şehir dergisi, okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Bu sayıda dergi, çağdaş şiir anlayışının öncülerinden olan Cahit Külebi'yi anıyor. Külebi'nin "Tokat'a Doğru" şiirinden bir bölümle kapağını süsleyen dergi, yurt, insan ve doğa sevgisini işleyen eserlerini okurlarıyla buluşturuyor.

Okul Bahçesinde yangın ekipler olay yerinde Okul Bahçesinde yangın ekipler olay yerinde

Derginin dosya konusu bu sefer Edebiyat Dünyası ve Türk Edebiyatı. Elmas Lüye, İbrahim Tığ, Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve Vedat Yazıcı gibi değerli yazarların kaleme aldığı yazılar, okuyuculara edebiyat dünyasından kapsamlı bir bakış sunuyor.

Şehir dergisinin bu sayısında; Barış Erdoğan, Hüseyin Alemdar, Fahrettin Koyuncu, Şenol Yazıcı, Selma Aydın, Aydan Ay, Engin Berk, Niyazi Uyar, Mehmet Özçataloğlu, Mert Kayalı ve Şenol Alçınkaya gibi birbirinden değerli yazarlar ve öykücüler eserleriyle yer alıyor.

Derginin şairleri ise Can Ceylan, Oya Gündüz Aksu, Hamit Oral, Eren Şahin, Şenol Gürel, Kemal Anadol, Ahmet Zeki Muslu, Bahri Loş, M. Mahzun Doğan, Abdurrahman Kaya, Kemal Bayrakçı, Zeynep Kasap, Gizem Dündar, Bülent Güldal, Durmuş Taşdemir, Tahsin Şimşek, Yusuf Aksoy, Yusuf Ferhat, Ayfer Yurdakul, Yusuf Bal, Gülçin Yağmur Akbulut, Damar Orhan Özgül, Murat Boğurcu ve Aykut Saka.

Dergide ayrıca, Ramazan Çakıroğlu'nun yazar Necati Güngör ile gerçekleştirdiği söyleşi de yer alıyor.

Devrekli şair Rüştü Onur'un dostu Necati Cumalı'ya yazdığı mektuptan esinlenen dergi, her zaman olduğu gibi edebiyatseverlere yeni bir atmosfer sunmaya devam ediyor. Şehir dergisi, Türk edebiyatına katkı sunmayı 20 yıldır İbrahim Tığ yönetiminde sürdürüyor.

İletişim: ibrahimtigmail.com

Muhabir: Ersen Berk Çelik