Çaycuma ilçesinin İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve Perşembe beldesinden gelerek OYKA Kağıt Fabrikası önünden geçen dere, uzun yıllardır taşkın sorunlarına neden olmaktaydı. Bu durum, özellikle 2023 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında ciddi sorunlara yol açmıştı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın daha önce DSİ ile yapılan yazışmalarda olumsuz yanıt alınması ve derenin DSİ sorumluluğunda olduğunu ifade etmesi üzerine, çözüm süreci uzamıştı.

Ancak, geçen 9 yılın ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım, olumlu bir gelişmeyi duyurdu. Çolakoğlu, "İş muhtevasında Çaycuma Perşembe deresinde 3300 metre çift taraflı beton ağırlık duvarı, duvar üzeri korkuluk ve 1 adet araç köprüsü yapılacaktır. Sözleşmeye göre 19.12.2023 tarihinde ihalesi yapılmıştır" ifadeleriyle, projenin hayata geçirilmesine yönelik adımların atıldığını belirtti.

Bu gelişmeyle birlikte, derede yaşanan taşkın sorununun çözülerek, bölge halkının güvenliği ve yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Çaycuma kalite yönetiminde zirvede: Şimdi sıra ISO 10002'de Çaycuma kalite yönetiminde zirvede: Şimdi sıra ISO 10002'de

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

CHP Ön seçim kararı aldı! Harun Akın karşı çıktı CHP Ön seçim kararı aldı! Harun Akın karşı çıktı

Tahsin Erdem: "Ön seçim kararı parti içi alınmış bir zaferdir" Tahsin Erdem: "Ön seçim kararı parti içi alınmış bir zaferdir"

Kayınova’dan ön seçim kararına sert tepki! “Antidemokratik bile değil” Kayınova’dan ön seçim kararına sert tepki! “Antidemokratik bile değil”

Editör: Murat Barutçu