Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, Zonguldak Belediye Başkanlığı için önseçim yapılacağını duyurdu. Zonguldak merkezde yapılan ankette Fırat Birkan, Tahsin Erdem ve Harun Akın'ın oylarının birbirine yakın olduğu belirlendi ve 30 Aralık tarihinde önseçim yapılacağı açıklandı. Ancak, bu kararın ardından aday adaylarından Harun Akın, duruma karşı çıktı ve bir açıklama yaptı.

“FAYDADAN ÇOK ZARAR VEREBİLECEĞİ ENDİŞESİ TAŞIMAKTAYIM”

Harun Akın'ın açıklaması şu şekilde:

“21/12/2023 günü toplanan CHP Parti Meclisi Zonguldak İl Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesi noktasında önseçim kararı almıştır. Zonguldak’ta sürece katılmış yedi arkadaşımız varken, yapılan anket çalışmaları dayanak gösterilerek, benim ile birlikte üç adayın katılacağı şekilde alınan önseçim kararının, yapılacak olan önseçim ve yerel seçim süreçlerine faydadan çok zarar verebileceği endişesi taşımaktayım."

İyi Parti’de istifa depremi sürüyor! İyi Parti’de istifa depremi sürüyor!

"Keşke bu bilinmez yöntem yerine tüm örgütümüzde coşkuyla karşılanacak ve yerel seçimler öncesi hepimize demokrasi şöleni yaşatacak şekilde bütün aday adaylarının dahil olduğu bir önseçim kararı alınmış olsaydı. Genel Merkezimizin vermiş olduğu karara yönelik olarak düşünce ve eleştirilerimi sizlerle paylaşmak istedim.”

Harun Akın, yapılan önseçim kararının sürece katılmış yedi aday arasından üç adayın seçilmesi şeklinde olmasının zararlı olabileceği endişesini dile getirerek, Genel Merkez ve İl Yönetimi'nin süreçle ilgili daha fazla bilgi vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, bu durumun partinin zarar görmesine neden olabileceğini düşündüğünü belirtti. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu