Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Gazze için kıyama kalk’ nöbetini tamamladı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ‘Gazze için kıyama kalk’ nöbetini tamamladı

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, hafta sonu Yaman Restoranda Zonguldak İl Teşkilatı ile bir araya gelerek ülkemiz, şehrimiz ve dünyadaki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Çayır açıklamasında, “Zonguldak İl Teşkilatına neler yapabileceğimizi konuşmak için geldik. Türkiye’nin bir ihtiyacı  olduğu için yollardayız. Milli Yol Partisi özgün bir hareket. Türkiye’nin bu harekete ihtiyacı var” diyerek şunları söyledi:

“Herkes için adalet istiyor. Üretim istiyor, borç ekonomisi istemiyor. Liyakat istiyoruz. Liyakat olmazsa olmaz. Bu ihtiyaçları gidermediğimiz müddetçe sıkıntı durmadan devam eder.

Filistin’de kanayan yara devam ediyor. Çocuklar, kadınlar, her gün ölüyor. Gazze’de insanlık suçu işleniyor. Amerika izliyor, Avrupa izliyor, dünya izliyor. Müslümanlar izliyor. Herkes evinde savaş filmi izler gibi izliyor. Bu dünyanın ayıbı. Amerika’nın üssü olmayan Müslüman ülke yok. Amerika’nın Irak’ta, Suriye’de, İran’ı dışarıdan gözetliyor, Ürdün’de, Mısır’da, Suudi Arabistan’da, Katar’da askeri üssü var. Amerika istemediği müddetçe bağımsız karar alma imkanı yok. Amerika istedi diye  Gazze’nin kapısı var Mısır açamıyor. Böyle bir durumda İsrail insanlık suçu izliyor. Uluslararası Ceza Mahkemesine mail yoluyla başvurduk. Yani Dünya seyrediyor, 1948’de kurulan BM hiçbir şey yapmıyor.

Yargıtay’da anayasanın çarpışması, Türkiye’de adaletin kaybolması var. Suçlama kabul edilemez. Türkiye’de güçlülerin adaleti değil hukukun oluşturduğu bir adalet olmalı. Adalet olmazsa huzur olmaz, huzur olmazsa üretim olmaz, üretim olmazsa refah olmaz. Türkiye’nin en büyük çektiği problem bilmedikleri problemler.

Türkiye kötü yönetiliyor, rasyonel yönetilmiyor. Bugüne kadar 21 yıllık iktidar hayat pahalılığı, yapacağı herşey de zam zam. Anayolları ve hastaneleri satacaklar. Gelişmiş toplum ortak akılla yönetilir. Türkiye bu süreci yaşıyor. Yerel seçimler var, bir gün bir yerde durmadan çalışmaya devam.

Ben parti olarak AK Parti ile Kılıçdaroğlu ile diğer liderler ile görüştüm. Milli Yol olarak siyasetin milletin ihtiyaç duyduğu siyaset. Bu hareketin millet ile buluşması gerekiyor” (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-11-12-at-13.26.51

Editör: Murat Barutçu