Zonguldak kent merkezinde cadde üzerine yapılan başıboş parklanmalar trafiği aksatıyor. 12 katlı iş merkezi önünde yapılan sağlı sollu parklanmalar trafiği tek şeride düşürdü.

TRAFİK AKIŞINA ENGEL OLDU

12 katlı iş merkezi önünde bulunan ve Uzun Mehmet Caddesi üzerinden Gazipaşa Caddesi üzerine  giden yol üzerine aracı çeken sürücü  trafiği kapattı. Sürücünün yol üzerine aracını bırakıp gitmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar yol zuerne park eden araç sürücüsünü   trafik ekiplerine bildirdi.

‘ŞEHİR OTOPARKA DÖNDÜ’

Zonguldak’ın geçmişi Kıpçak Türkmeni Zonguldak’ın geçmişi Kıpçak Türkmeni

Zonguldak şehir merkezinin her boş alana, otoyollar ve köprüler dahil boş buldukları her yere araç park edenlere vatandaşlar tepki gösteriyor. Gazetemiz muhabirlerine defalarca şikayette bulunan vatandaşlar, bu türlü yasak parklara hergün ceza yazılmasını istiyorlar.

Muhabirimize şikayette bulunan bir sürücü; “İstasyon caddesinde 4 sıra park var. Yola dikine park yapılmış. Koskoca yolda İki araç yan yana geçemiyoruz. Gerisinde park yapılmaz levhasının altına bile sırayla park ediyorlar. Çoğu keyfi araç indiriyor.

Akşamları mesai çıkışında on dakika beklediğimiz oluyor.

Bunun yanı sıra şehrin bir başından diğer başına 2 metre boşluk bulan park etmiş. Bazı yerlerde kaldırımlar bile işgal altında. İnsandan çok araba var. Halbuki toplu taşıma kullansalar, Zonguldak’ta bir yerden bir yere gitmek 15 dakika tutar. Trafik de rahatlar.

Trafik ekipleri her gün bu türlü davranışlara park yazsınlar istiyoruz. Birkaç ceza üst üste yediklerinde düşüncesiz insanlar araçlarıyla keyfi şehir merkezine inmezler” şeklinde şikâyetini dile getirdi.

Whats App Image 2024 04 18 At 12.31.01

Whats App Image 202404 18 At 12.31.02 (1)

Muhabir: Sertaç ÖZDEMİR