Yarı profesyonel lig olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Ligde Alaplı Belediyespor rüzgarı esmeye devam ediyor. 8’inci haftadan bu tarafa üst üstte 14 maçtır yenilgi nedir bilmeyen Sarı-Mavi takım, özellikle son iki haftada önce lig ikincisi Eskişehirspor’u, sonra lider 1926 Polatlı Belediyespor’u yenerek şampiyonluk potasına girdi.

ZİRVE ORTAĞI

Gökmen Başoğlu’nun antrenörlüğünü yaptığı Alaplı Belediyespor, ilk kez mücadele ettiği ve ilk hedef olarak belirlediği ligde kalma adına başladığı sezonun 22’nci haftasını geride bıraktı. Bu süreci 14 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgiyle tamamlayan Sarı-Mavililer, topladıkları 47 puanla ligin en tecrübeli ve müdavim takımlarını sollayarak zirveye ortak oldu.

EN GÖZDE HOCA, EN GÖZDE TAKIM

Zirveye giden yolda üst üstte 14 maç hiç yenilmemek, Alaplı Belediyespor’u diğer takımlar arasında öne çıkaran başarı hikayesinin en temel faktörü. Bölgesel Amatör Lig gibi haftası haftasını tutmayan, sürekliliğin kolay kolay sağlanamadığı zor bir ligde 14 maç hiç yenilmemek, çok sık görülen bir durum değil. Sezon başında Eskişehirspor ve Ereğli Belediyespor başta olmak üzere yüksek bütçeli birçok takımın favori görüldüğü grupta, mütevazı bütçesi ve düşünce yapısı ile daha da önemlisi haddini bilerek zoru başaran Gökmen Başoğlu ve öğrencileri, şuan 6’ncı grubun hatta Bölgesel Amatör Ligin “en gözde antrenörü” ve “en değerli futbolcu grubu” haline geldi.

ŞAMPİYONLUK ARTIK DİLLERDE

22 hafta itibariyle başarı dolu bir istatistik ortaya koyan özellikle 21’inci haftada lig ikincisi Eskişehirspor, 22’nci haftada lider 1926 Polatlı Belediyespor karşısında elde ettiği galibiyet zaferleriyle çok büyük sükse yapan Sarı-Mavi takım, 3’er puanla geçtiği zirve maçlarının ardından uzun zamandır hesabını yaptığı fakat dile getirmediği liderliğe bir adım daha yaklaştı.

Dün oynanan 22’nci hafta maçlarıyla yeniden şekillenen puantaj tablosunda 47 puana ulaşan Alaplı Belediyespor bir basamak sıçrama yapıp ikinciliğe yükseldi. Bu tırmanış, sezonun bitmesine 4 hafta kala lider unvana sahip 1926 Polatlı Belediyespor’la aradaki puan farkının 4’e düşmesini sağladı.

ŞAMPİYONLUK OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK

12 Mayıs’ta sona erecek ligin son maçına kadar bu farkı kapatabilecek zaman aralığına sahip Alaplı Belediyespor’da, şuana dek çok fazla telaffuz edilmeyen şampiyonluk gibi heyecan yaratan bir hava oluşturdu. Bu havayla birlikte Gökmen Başoğlu’ndan futbolculara, yönetiminden taraftarına kadar tüm herkes artık şampiyonluğa dair hesaplar yapmaya başladı. Eğer kalan 4 haftalık bölümde bu hesaplar tutar ve olası şampiyonluk gelirse, Alaplı Belediyespor sezon başında hayalini bile kurmadığı TFF 3. Lige direkt yükselecek.

KALAN 4 MAÇ KİM KİMLE OYNAYACAK?

Bitime 4 hafta kala şampiyon olma şansını artıran Alaplı Belediyespor, son 4 maçını sırasıyla Bolu Geredespor (E), Çilimli Belediyespor (D), Ankara TKİ Spor (E) ve Eskişehir Demirspor’la (D) oynayacak.

Bu sırada lider 1926 Polatlı Belediyespor ise, Eskişehirspor (D), Ereğli Belediyespor (E), Bolu Geredespor (E) ve Çilimli Belediyespor’la (D) karşı karşıya gelecek. Başkent ekibinin 23 ve 24’üncü haftalarda peş peşe önce Eskişehirspor, ardından Zonguldak temsilcisi Ereğli Belediyespor’la oynayacak olması, Alaplı Belediyespor’a ekstra bir fikstür avantajı ortaya çıkardı.

6’ncı grubun şuan en gözde takımı haline gelen Alaplı Belediyespor, bu fikstür ışığında şampiyonluğu son ana kadar kovalayacak.

14 NİSAN’DA MAÇ YOK

Öte yandan, Bölgesel Amatör Lige Ramazan Bayramı dolayısıyla bir hafta ara verildi. Sezonluk maç takvimine göre normalde 14 Nisan Pazar günü oynanması gereken 23’üncü hafta karşılaşmaları, 21 Nisan Pazar gününe kaydırıldı. Alaplı Belediyespor, 23’üncü hafta mücadelesini saha ve seyircisi önünde Bolu temsilcisi Geredespor’a karşı verecek.

Alaplı Belediyespor ve 1926 Polatlı Belediyespor’un kalan 4 maçının takvimi şöyle:

ALAPLI BELEDİYESPOR (47)

23. HAFTA (21 Nisan Pazar)

Alaplı Belediyespor-Geredespor (E)

24. HAFTA (28 Nisan Pazar)

Çilimli Belediyespor-Alaplı Belediyspor (D)

25. HAFTA (5 Mayıs Pazar)

Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1 Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1

Alaplı Belediyespor-Ankara TKİ Spor (E)

26.HAFTA (12 Mayıs Pazar)

Eskişehir Demirspor-Alaplı Belediyespor (D)

1926 POLATLI BELEDİYESPOR (51)

23. HAFTA (21 Nisan Pazar)

Eskişehirspor-1926 Polatlı Belediyespor (D)

24. HAFTA (28 Nisan Pazar)

1926 Polatlı Belediyespor-Ereğli Belediyespor (E)

25. HAFTA (5 Mayıs Pazar)

1926 Polatlı Belediyespor-Geredespor (E)

26.HAFTA (12 Mayıs Pazar)

Çilimli Belediyespor-1926 Polatlı Belediyespor (D)

SPOR SERVİSİ

Alaplı Puan DurumuAlaplı Puan Durumu1

Editör: Hüseyin EKİNCİ