Zonguldak’ta devletin üstüne düşen görevi gereğince yerine getirmemesi sonucu piyasa tutturabildiğine satış yapılan bir sektör haline dönüştü.

Özellikle alışverş merkezleri ile kent merkezinde cafe ve restoranlar ile gıda maddeleri satıcıları arasındaki fiyat dengesizliği ürkütücü boyutlarda. Aynı şekilde bayram öncesi hediyelik eşya fiyatları da en az 5 misli fiyatlanmış olarak önümüze geliyor. Bu arada aynı mali 10 değişik fiyattan satan satıcılar var.

Bu konuda yorum yapan bir vatandaş “Samsung S 4 marka telefonunun arka kapağını arıyordum, bir satıcı da 60 liraya buldum, bir başkası ise 200 lira istedi…” diyerek fırsatçı satıcılardan yakındı.

Saplantılı aşık tutuklandı; Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kurmuştu Saplantılı aşık tutuklandı; Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kurmuştu

Fahiş fiyattan satış yapan, bir fincan kahveyi bile sanki Zonguldak turistik bölgeymiş gibi 60-70 liradan satan işyerlerini denetlemeyen devlet yetkilileri ise vatandaşın göz göre göre soyulmasının başta gelen nedenler arasında.

Muhabir: Sermet AKSU