Zonguldak

Zonguldak’ın üçte bir nüfusu köylerde

Bartın’da ise bu rakam karşımıza yüzde 54 olarak çıkıyor

Abone Ol

TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yoğun kent, orta yoğun kent ve kır ayrımında oluşturulan bu yeni sınıflamaya göre; Türkiye’de nüfusun %67,9’unun yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %14,8’inin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %17,3’ünün ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü. Buna göre; ülkemiz toplam yüzölçümünün sadece %1,6'sını oluşturan yoğun kent olarak sınıflandırılan yerleşim yerlerinde 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla 57 milyon 934 bin 583 kişi yaşamaktadır.

Zonguldak’ta nüfusun %43,6’sının yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %23,2’sinin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %33,2’sinin ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü.

Karabük’te ise nüfusun %66,1’inin yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %11,2’sinin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %22,7’sinin ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü.

Bartın’da da nüfusun %38,3’ünün yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %7,5’inin orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı, nüfusun %54,2’sinin ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşadığı görüldü. (Haber merkezi)

Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye

Alaplı'daki porsuk ağacına gal arısı tehdidi Alaplı'daki porsuk ağacına gal arısı tehdidi

Madenciler, sendika yöneticilerini alkışlarla karşıladı Madenciler, sendika yöneticilerini alkışlarla karşıladı