Türkiye Gündemi

Zincir marketlerde etiket oyunu

1 Ocak itibarıyla sadece yeni bir yıla girmekle kalmadık, aynı zamanda yeni fiyatlarla karşılaştık. Birçok mağaza ilk gününden itibaren pek çok ürüne zam yaparken, zincir marketlerin etiket oyunu ise vatandaşları isyan ettirdi. Etikette yazan fiyatla kasada çıkan fiyat arasındaki fark, birçok kişiyi "bu kadar da olmaz" sözlerine sevk etti.

Abone Ol

Sivas Belediyesi zabıta ekipleri, marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, raflardaki ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketleri incelendi. Zabıta ekipleri, ürünlerin etiket fiyatlarını tek tek kaydederek, daha sonra kasa fiyatlarıyla karşılaştırdı.

Denetim kapsamında, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark tespit edilen marketlere tutanak tutularak cezai işlem uygulandı. Zabıta ekipleri, usulsüzlük tespit edilen marketlere karşı etkin bir denetim uygulayarak tüketicilerin ekonomik menfaatlerini koruma ve mağduriyetlerini önleme amacını taşıyor.

Yapılan açıklamada, tüketicilerin ekonomik menfaatlerinin korunması ve mağduriyetlerinin engellenmesine yönelik denetimlerin devam edeceği vurgulandı. (İHA)