Kdz. Ereğli

Yaz Kur’an kurslarına kayıtlar başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl gerçekleştirilecek yaz Kur’an kurslarına başvurular başladı. Başvurular, cami, kurs veya müftülükler üzerinden yapılabilecek.

Abone Ol

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde de yaz Kur’an kurslarına kayıtlar başladı.

Karadeniz Ereğli Müftüsü Sabri Kütükçü, “Diyanet İşleri Başkanlığınca yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgilerin verileceği yaz kursları için kayıtlar 10 Temmuz’a kadar yapılabilecek, kurslar 3 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Kurslara 4-22 yaş grubu arasındaki gençlerin kayıt yaptırabileceğine dikkat çeken Kütükçü, “Buna göre 4-9 yaş gurubundaki öğrencilerin velileri, bulunduğu yere en yakın Kur’an kursuna bizzat başvurabilecek.” diye konuştu.

Kütükçü, yaş grubu 16-22 arasında olan gençlerin bizzat başvuru yapabileceğini belirterek, engelli vatandaşlara talep ettikleri takdirde özel alanlarda eğitim verilebileceğini söyledi.

Öğrencilerin eğitim ortamları, yaş grubu, cinsiyeti, Kur’an-ı Kerim okuma ve dini bilgi seviyelerinin de dikkate alınarak gruplandırılacağını anlatan Kütükçü, “ 3 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak Kur’an kursları 25 Ağustos’ta sona erecek.” ifadelerini kullandı. (Haber - Ersen Berk Çelik)

Kozlu sahil yolunda kaza: 4 yaralı Kozlu sahil yolunda kaza: 4 yaralı

TTK'da iş kazasında yaralanmıştı; Hüseyin Eroğlu hayatını kaybetti TTK'da iş kazasında yaralanmıştı; Hüseyin Eroğlu hayatını kaybetti

Tünelde araç yangını! Tünelde araç yangını!

Okçuluk yarışmasında kuzenler şampiyon oldu Okçuluk yarışmasında kuzenler şampiyon oldu