Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Türkiye'nin kuzey ve batı bölgeleri parçalı ve yoğun bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatı bölgeleri sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava bekliyor. Yağışların Trakya, Çanakkale çevresi ve Edremit Körfezi'nde yer yer şiddetli olması muhtemel. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis öngörülüyor.

Marmara'da mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise normallerin 4 ila 6 derece üzerinde sıcaklıklar bekleniyor.

Genellikle güneyden esen rüzgarlar, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzey, kuzeydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek.

Son değerlendirmelere göre; Marmara bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevresi ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde lokal olarak şiddetli olabileceği, dolayısıyla ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Marmara'nın batısında beklenen kuzeyli rüzgarların kuvvetli (30-60 km/saat) olabileceği ve bu nedenle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

BATI KARADENİZ'DE HAVA DURUMU:

Parçalı ve yoğun bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 15°C: Parçalı ve yoğun bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.

DÜZCE °C, 13°C: Parçalı ve yoğun bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.

KASTAMONU °C, 15°C: Parçalı ve yoğun bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.

ZONGULDAK °C, 13°C: Parçalı ve yoğun bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.

Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek Türkiye finallerinde Zonguldak'ı temsil edecek

(Haber Merkezi)

2023-12-04_10-03-23

Editör: Murat Barutçu