Dünya

Uçan Türkler! Hollanda’da Kur'an-ı Kerim yakana uçan tekme!

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim yakma girişimi, Müslümanların müdahalesiyle engellendi. Türk vatandaşları oldukları öğrenilen kişiler, Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalışanlara uçan tekmelerle engel oldu.

Abone Ol

Hollanda'nın Arnhem kentinde, İslam düşmanı bir örgütün polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakma girişimi, Müslümanların müdahalesiyle engellendi.

Etkinlik için izin alan örgüt, kent merkezinde bir meydanda toplandı. Örgüt üyeleri, Kur'an-ı Kerim'i yakmak için hazırlıklara başladı. Bu sırada olay yerine gelen yüzlerce Müslüman, eyleme tepki gösterdi.

Polis, eylemcilerin güvenlik gerekçesiyle alandan uzaklaştırılmasını istedi.   Etten duvar ören polis barikatını geçen bazı vatandaşlar, uçan tekmeyle alana girdi ve eylemcilere engel oldu.

Olay, sosyal medyada da büyük yankı buldu. Milyonlarca kullanıcı, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ve Hollanda polisinin eylemcilere müdahalesine tepki gösterdi.

Öte yandan Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalışan örgüt liderine uçan tekme atan kişinin Trabzonlu bir Türk olduğu iddia edildi.

Hollanda polisinin, Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine engel olmaya çalışan bazı vatandaşları yere yatırıp ters kelepçe yaparak gözaltına aldığı görüntüler de büyük tepki çekti. (Haber Merkezi)