Dünya

Türkiye'nin genç nüfus oranı Avrupa Birliği üyesi ülkelerden yüksek

Türkiye'nin genç nüfus oranının %15,2 ile Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin genç nüfus oranlarından daha yüksek olduğu görüldü.

Abone Ol

En düşük genç nüfus ise Bulgaristan, Çekya, Slovenya ve Letonya’da

Türkiye'nin genç nüfus oranının %15,2 ile Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin genç nüfus oranlarından daha yüksek olduğu görüldü. AB üyesi 27 ülkenin genç nüfus oranları incelendiğinde, 2022 yılında genç nüfus ortalaması %10,5 oldu. AB üye ülkeleri arasında en yüksek genç nüfus oranına sahip olan ülkelerin sırasıyla %12,8 ile İrlanda, %12,3 ile Hollanda ve %12,2 ile Danimarka olduğu, en düşük genç nüfus oranına sahip olan ülkelerin ise sırasıyla %9,1 ile Bulgaristan, %9,3 ile Çekya, %9,4 ile Slovenya ve Letonya olduğu görüldü. (Haber merkezi)

Ereğli'de kaza yapan sürücü, kediyi kurtardı aracını feda etti! Ereğli'de kaza yapan sürücü, kediyi kurtardı aracını feda etti!

Zonguldak’ta seçim öncesi partililerden vatandaşlara lokum jesti Zonguldak’ta seçim öncesi partililerden vatandaşlara lokum jesti

Mustafa Çağlayan: “Vakit ‘önce memleket ’şiarıyla bir olma vaktidir” Mustafa Çağlayan: “Vakit ‘önce memleket ’şiarıyla bir olma vaktidir”

Direğe çıkan işçi, ağaç direk kırılınca yere düşerek yaralandı Direğe çıkan işçi, ağaç direk kırılınca yere düşerek yaralandı