Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen Senior Hafta sonu Tenis Turnuvası Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nün ev sahipliğinde başladı. Pandemi kuralları çerçevesinde oynanan müsabakalar, uzun süredir boş olan kortları şenlendirdi.

Fener’de, kulüp bünyesindeki üç ayrı kortta aynı anda start alan turnuvada, 35 ila 50 yaş tekler kategorisinde önemli maçlar oynandı. Kadın ve erkek raketlerin mücadelesi nefesleri keserken, tenise hasret kalan tenis severlerin deyim yerindeyse gözlerinin pasını silindi. İstanbul, Ankara, Bolu, Nevşehir, Bartın’dan birçoğu ilk kez geldikleri Zonguldak’tan memnun kalan tenisçiler, özellikle doğanın içindeki tarihi kortları çok beğendi.

Uzun aradan sonra sessizliğin bozulduğu kortlardaki mücadele 30 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Öte yandan, turnuvanın Zonguldak’ta yapılmasında önemli paya sahip Tenis Deniz İhtisas Kulübü, kusursuz bir organizasyonla yine sınıfı geçti. Konuklarla yakından ilgilenen Kulüp Başkanı Çetin Özçep ve yönetim kurulu üyeleri, bu yönleriyle iyi bir ev sahibi rolü üstlendi.

Kulüp Başkanı Özçep, pandeminin ardından kortları şenlendiren turnuvayı ŞAFAK Spor’a değerlendirdi.

Pandemiden kaynaklı duraksamanın ardından önemli bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Özçep, “Malum pandemi dolayısıyla uzun zamandır büyük bir sessizlik içindeydik. Türkiye Tenis Federasyonu’yla yaptığımız istişareler üzerine Senior Hafta Sonu Turnuvası’nı Zonguldak’a aldık. Turnuva öncesi kortlarımızda pandemiyle ilgili her türlü önlemlerimizi aldık. Hijyen kuralları üst seviyede. Katılımcılara maskelerimizi dağıttık. Pandemi kurallarına riayet ederek turnuvamızı başlattık. Tekrar sporun canlanması güzel. Diğer spor branşları gibi teniste de hareketlilik başladı. Bu hem tenis, hem de kulübümüz adına sevindirici bir olay. Pandeminin ardından büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. İstanbul, Ankara, Bolu, Nevşehir, Bartın ve Zonguldak’tan 35 ila 50 yaş aralığında 46 sporcu kortlarımızda mücadele ediyor. Güzel ve zevkli müsabakalar izliyoruz. Uzun aradan sonra tekrar tenis izliyor olmak gerçekten mutluluk verici” şeklinde ifadelerde bulundu.

Klasman puanı için önemli olan turnuvada yaş gruplarında dereceye giren sporculara Tenis Deniz İhtisas Kulübü tarafından ödül takdim edilecek.

Bu arada Kulüp Sportif Direktörleri’nden Erhan Şeref, Zonguldaklı senior tenisçi Murat Hut’a, daha önce Yalova ve İzmir’de katıldığı turnuvalarda elde ettiği birinciliklerden dolayı kutladı. Şeref, müsabakalar öncesi Hut’la bir araya gelerek plaket takdim etti. Zonguldak’taki turnuvada 45 yaş grubunda mücadele eden Hut, kendi yaş grubunun favorisi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi