Görme Engelliler 2. Lig müsabakaları Zonguldak’ın ev sahipliğinde başladı. Site Spor Salonu’ndaki lig müsabakaları 1 Ağustos Pazar gününe dek devam edecek.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’yla yaptığı işbirliği neticesinde Zonguldak’a alınan Görme Engelliler 2. Futsal Ligi müsabakaları bugün yapılan açılış töreniyle birlikte start aldı. 8 takımın katılımıyla 5 gün sürecek müsabakalar sonunda birinci devre sona erecek. Büyük bir heyecana sahne olan Görme Engelliler Futsal Ligi Zonguldak’ta ilk olma özelliği taşıyor. Bu branşta daha önce Zonguldak’ta böyle bir lig organizasyonu hiç düzenlenmemişti.

Lig müsabakaları için Zonguldak’a sporcu, antrenör, idareci ve hakem olmak üzere 150’ye yakın konuk geldi. Abdullah Sabri Efendi Yurdu’nda konaklayan kafileler, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün gösterdiği ilgiden son derece memnun.

Öte yandan, ev sahibi sorumluluğunu eksiksiz yerine getiren Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak’a farklı bir heyecan yaşatan müsabakalar öncesi Site Spor Salonu’nda açılış töreni düzenledi. Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Jandarma Kıdemli Albay Gönen Süslü, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Ali Osman Yılmaz, Görme Engelliler Federasyonu Başkan vekili Orhan Tanrıkulu ve Federasyon yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vali Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada sporcu ve takımlara başarılar dileğinde bulundu. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ise, görme engelliler futsal branşında ilk kez böylesi bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını, Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcu, antrenör, idareci ve hakemleri ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi. Yüksel, konuşmasının son bölümünde 1 Ağustos’a kadar sürecek müsabakaların kazasız ve sakatlıksız geçmesi temennisinde bulunarak tüm takımlara başarı diledi.

Pandemi kurallarının ön planda tutulduğu müsabakalar 10.00, 12.00, 14.00 ve 16.00 saatleri olmak üzere 4 ayrı seansta oynanıyor. Müsabakalar seyirciye açık. Birbirinden heyecanlı maçların oynandığı ligi takip etmek isteyen sporseverler, belirlenen saatlerde tribündeki yerini alabilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi