Zonguldakspor ve Kilimli Belediyesporlu eski futbolcu Hurşit Velioğlu ile geçen sezon Ereğli Belediyespor’da forma giyen Gökhan Kuloğlu, yeni sezonda Edirne Uzunköprüspor’un başarısı için ter dökecek.

BÖLGESEL Amatör Lig’de 2020-2021 sezonuna şampiyonluk hedefiyle hazırlayan Uzunköprüspor, dış transferde bombaları patlattı. Edirne ekibi, Zonguldakspor ve Kilimli Belediyespor’un eski stoperi Hurşit Velioğlu ile Ereğli Belediyespor’un orta saha oyuncusu Gökhan Kuloğlu’nu kadrosuna dahil etti. Biri savunma, diğeri orta sahanın iki önemli ismi, kendilerini Uzunköprü’ye bağlayan imzayı attı.

Geçen sezonu İçel İdmanyurdu’nda tamamlayan 35 yaşındaki Hurşit’in geçmişi başarılarla dolu. 15 farklı takımda forma giyen Zonguldaklı, Bölgesel Amatör Ligde 191 maça çıktı. Savunma oynamasına rağmen Hurşit, bu maçlarda tam 30 gole imza attı.

Bölgesel Amatör Ligin en tecrübeli futbolcuları arasında yer alan savunma oyuncusu, profesyonel ligde de önemli deneyimlere sahip.

2. Ligde 3, 3. Ligde 88, Türkiye Kupası’nda 7 olmak üzere 98 profesyonel maçı bulunan Zonguldaklı oyuncu, futbol kariyerini 9 yıldır yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde sürdürüyor.

Uzunköprüspor’un bir diğer Zonguldaklı transferi Gökhan Kuloğlu, 2019-2020 sezonunu Ereğli Belediyespor’da tamamladı. 3 yıl aradan sonra geldiği Eflatun-Beyazlı takımda iyi bir performans ortaya koyan Kuloğlu, 4’üncü il dışı serüvenini yaşayacak. 27 yaşındaki oyuncu, 2009 yılında Ankara (Türk Telekomspor), 2010 yılında İstanbul (Pendikspor) ve 2016-2018 yıllarında İstanbul (Modafenspor) serüveni yaşamıştı.

İki yıl önce Modafenspor’da Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu yaşayan Gökhan da tıpkı Hurşit gibi Bölgesel Amatör Ligin tecrübeli isimlerinden biri. Kariyerinin büyük bölümünü bu ligde geçiren Ereğlili tecrübe 125 maçta boy gösterirken 18 gol kaydetti.

Yeni sezonda şampiyonluk peşinde koşacak olan Edirne Uzunköprüspor, Hurşit ve Gökhan transferleriyle iyi bir transfer işi çıkardı. Edirne ekibi, bu iki ismin yanı sıra Mustafa Özkaya, Eray Özer, Onur Çakmakçı ve Ergin Ersin’i de kadrosuna dahil etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi