Zonguldaklı yıldız futbolcudan bir şampiyonluk daha... Sezon başında Uzunköprüspor’dan geçiş yaptığı Amasyaspor 1968 değişilmez isim olan 28 yaşındaki golcü oyuncu, kariyerine 3’üncü Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğunu dahil etti. Amasya’da 67 sırt numaralı formasıyla Zonguldak’ı başarıyla temsil eden Akyıldız, yeşil-beyazlı forma altında elde ettiği bu büyük başarıyla kariyer başarısına başarı kattı.

Futbol kariyerine son 6 sezondur Zonguldak dışında devam eden Emin, Vefaspor, Gaziosmanpaşaspor, Altınova Belediyespor, Aliağa Futbol AŞ, Edirnespor, Yalovaspor ve Uzunköprüspor’dan sonra bu sezon başında Bölgesel Amatör Lig ekibi Amasyaspor 1968 FK’ya geçiş yaptı.

28 yaşındaki deneyim, 5’inci bölge, 1’inci grupta mücadele eden Amasya ekibinde önce grup, ardından da bölge şampiyonluğu yaşayarak müthiş bir sezon geçirdi.

19 MAÇTA 18 GOLÜ VAR

11 takımın yer aldığı grupta 20 haftalık lig maratonunun 50 puanla lider tamamlayarak 3. Lige yükselecek takımın belli olacağı Play-Off’a yükselen Amasyaspor 1968 FK’da değişilmez isim olan Emin, 17 maçta banko görev aldı. Bu maçlarda bin 500 dakikayı aşkın süre alan Zonguldaklı futbolcu, attığı 15 golle takımın en golcü isimlerinden biri oldu.

Grubu 50 puanla lider tamamlayan Amasyaspor 1968 FK’nın bu başarısında önemli rol edinen Sarı-Fırtına, lig performansını Play-Off etabında artırarak sürdürdü.

Bartınspor’la oynanan ve 3-0 kazanılan ilk maçta 51 ve 86’ncı dakikalarda farkı açan gollere imza atan Emin Akyıldız, sergilediği futbol ve attığı iki golle Kayseri Kadir Has Stadı’ndaki maça damgasını vurdu.

Bu maçın ardından yine aynı statta Ankara TKİ ile final niteliği taşıyan maçta tüm gözleri üzerine çeken Emin, takım 1-0 mağlup durumdayken 84’üncü dakikada sahne alarak şampiyonluğu getiren golü kaydetti.

BU 3'ÜNCÜ ŞAMPİYONLUĞU

2 maçta 4 puanla 5’inci bölge birincisi olarak 3. Lige çıkan Amasyaspor 1968’in şampiyonluğuna golleriyle çok büyük katkı sağlayan Emin, böylelikle kariyerine 3’üncü Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğunu dahil etti. Emin, 2018-2019 sezonunda Yalova Altınova Belediyespor, 2019-2020 sezonunda da Yalovaspor’la Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Bir sezonu daha şampiyon unvanla geride bırakan Emin, sezon başında katıldığı yeşil-beyazlı camiaya verdiği şampiyonluk sözünün tutmanın mutluluğunu yaşıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi