Zonguldak Kömürspor, 1 numaralı mevkide Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde uyguladığı “genç kaleci modeli”ni örnek alacak.

Siyah-Beyazlı ekibin altyapısından yetişen Ersin Destanoğlu’na henüz 20 yaşında olmasına rağmen Beşiktaş’ın kalesini teslim ederek, hem Beşiktaş’ın kaledeki gelecek 10 yılını kurtaran, hem de Avrupa ve Milli seviyede iyi bir kaleci yetişmesini sağlayan Sergen Yalçın’ın bu akılcı hamlesi, Zonguldak Kömürspor’a 2022-2023 sezonu öncesi ilham kaynağı oldu.

2. Lig temsilcisi, 1 numaralı mevki için transfer etmeyi düşündüğü kalecilerin iki-üç kat artan transfer maliyetleri nedeniyle eldivenleri Egemen Yaylı’ya verme kararı aldı. 2018-2019 sezonunda Kuşadasıspor’dan geldiği Zonguldak Kömürspor’da 4'üncü sezonu geride bırakan Egemen, geçen sezon ligin bitmesine 13 maç kala Sinan Ören’den devraldığı eldivenleri başarıyla taşıdı.

İkinci kaleci konumundayken biran da kendisini kalede bulan, tecrübe, deneyim ve maç eksikliğine rağmen en kritik maçlarda yaptığı kurtarışlarla dikkatleri üzerine çeken Egemen, 2022-2023 sezonuna Elmas’ın 1 numarası olarak başlayacak. Yeni sezon öncesi alacağı “as kaleci” sorumluluğunu başarıyla yerine getirmek isteyen genç file bekçisi, sıkı bir kamp dönemi geçirip lige yüzde 100 hazır halde girmek istiyor.

Yeni sezonda yükleneceği sorumluluk ve misyon gereği üzerine yapışan “genç kaleci” etiketini atıp artık tecrübe sahibi bir kaleci olarak yola devam etmeyi arzulayan Egemen Yaylı, bu doğrultuda yeni kaleci antrenörü eşliğinde düşünce, davranış ve performans yönünden kendisini geliştirip başarı grafiğini yukarıya çıkaracak.

Kırmızı-Lacivertli takımda, ikinci kaleci olarak ise 21 yaşındaki Ali Mert Tuncer’e sorumluluk verilecek.

Öte taraftan, 1 numaralı mevki için alınan bu kararla birlikte genç kalecileri kazanmaya yönelik önemli hamlede bulunan Zonguldak Kömürspor’da hem Egemen’e, hem de Ali Mert’e güven tam.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi