2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçları öncesi yaşadığı stat sorunu, Kırmızı-Lacivertli yöneticilerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e yaptığı ziyaretle çözüldü. Sezon başından bu yana özellikle iç saha maçları öncesi gündemi gereksiz yere meşgul edip ortamı geren polemik, ligin kalan bölümünde artık hiç yaşanmayacak.

Zonguldak Kömürspor’a ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın atletizm pistinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan tartan zemin yapım işi nedeniyle iç saha maçları öncesi ortaya çıkan polemik ve kaos bugün itibariyle son buldu.

Zonguldak Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, bugün beraberinde Zonguldak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Timur Uzun’la, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, tartan pist ve tribün koltuklandırma yapım işini üstlenen yüklenici firma sahibi Nurullah Gonca da yer aldı.

Stat sorununun masaya yatırıldığı ziyarette, Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün menfaatleri ön plana konuldu. Play-Off hedefleyen takım için Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın önemine vurgu yapıldı, maçların burada oynanması gerektiğinin altı çizildi. Bu düşünceler doğrultusunda müteahhit firmadan gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaret neticesinde, 1 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Diyarbekirspor’a konuk olacak Zonguldak Kömürspor’un dönüşte, 5 Ekim Çarşamba günü iç sahada Karacabey Belediyespor’la karşılaşacağı 8’inci hafta maçı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

Karacabey Belediyespor maçı sonrası tartan pist çalışmalarının hız kazanıp biran evvel tamamlanması için 15 Ekim Cumartesi günü iç sahadaki Kastamonuspor maçının Devrek İlçe Stadı’nda oynanmasına karar verildi.

Bu karar üzerine Zonguldak Kömürspor Kulübü, “Stadyumların Tespiti” statüsünde yer alan “Müsabakalarını oynayacakları stadyumu değiştirmek isteyen kulüpler, taleplerini müsabakanın oynanacağı günden en geç 15 gün önce TFF’ye bildirmek zorundadırlar.” maddesini göz önünde bulundurarak, Kastamonuspor maçının Devrek İlçe Stadı’na alınması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Maç Planlama Müdürlüğü’ne talepte bulunacak.

Müteahhit firma, bu boşlukta tartan pistle birlikte açık tribündeki koltuklandırma çalışmalarını bitirip pisti ve tribünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edecek.

Bu çalışmaların ardından Zonguldak Kömürspor, 30 Ekim Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynayacağı Kocaelispor maçına, stat polemiğinden uzak üstelik açık tribünü taraftara açılmış bir şekilde hazırlanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi