Zonguldak Kömürspor’dan anlamlı hareket. 2. Lig ekibi, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla 9 Nisan Cumartesi günü Bucaspor 1928’le oynayacağı 34’üncü hafta maçında seremoniye, kırmızı-lacivert forma giymiş 12 yaş altı otizmli çocukların refakatçiliğinde çıkacak. Bu sırada ön yüzünde “Saygı ve Fair Play” yazılı forma giyecek üç otizmli çocuk, maçın hakem triosuna eşlik edecek.

Seremonide futbolcularla birlikte tribünleri selamlayacak olan çocuklar, ardından konuk Bucasporlu futbolculara çiçek takdim edecek.

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün söz konusu organizasyonla ilgili talebi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Maç Planlama Müdürlüğü’nden gönderilen onay yazısında, “Zonguldak Kömürspor-Bucaspor 1928 arasındaki müsabaka öncesinde Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün seremoniye otizmli refakatçi çocuklar ile çıkılması ve misafir takıma çiçek takdim edilmesi yönündeki talepleri, seremoniye çıkacak refakatçi çocukların 12 yaşından küçük olmaları, ev sahibi takım formaları giymeleri ve hakemlere eşlik edecek çocukların formalarının ön yüzünde “Saygı ve Fair Play” yazısının bulunması kaydı ile Federasyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi