2. Ligde sezonu 38 puanla 14’üncü sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da sözleşmesi biten teknik direktör Şenol Demir konuştu. Zonguldaklı teknik adam, Ağustos ayında başlayacak 2022-2023 sezonuna dair beklentilerini anlatırken, önceliğinin Zonguldak Kömürspor olacağını belirtti.

Kırmızı-Lacivertli teknik adam, dün akşam Kanal Z ekranlarında canlı yayınlanan spor programı Karşı Karşıya’ya telefonla bağlandı. Ercan Aygün’ün sunduğu, gazetemiz Spor Müdürü Hüseyin Ekinci ve futbol antrenörü Hüseyin Cevher’in yorumcu olarak katıldığı programda sezonu değerlendiren Şenol Demir, ayrıca sorulan soruları cevaplandırdı.

“Sözleşmeniz bitiyor, gelecekle ilgili planınız nedir?” sorusu üzerine Şenol Demir, Teklifler alıyorum ama önceliğim Zonguldak Kömürspor olacak” şeklinde cevap verdi.

“ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN BİR HOCA OLMAK İSTİYORUM”

Zonguldak Kömürspor’un 6 sezondur 2. Ligde mücadele ettiği ve en büyük başarısının 47 puanla 8’incilik olduğunun anımsatılması üzerine Demir, “Şartlar çok önemli. Bu şartlarda ne olur, ne kadar olabilir bilemiyorum. Bu sezon ki gibi şartlar aynı olursa ne yapabiliriz, bunun bir değerlendirmesi yapılır. Play-Off’a ya da şampiyonluğa oynayan bir takımın hocası olmak istiyorum. Küme düşmeme mücadelesi veren bir takım değil de, yukarıya oynayan, yukarıları isteyen, en azından Play-Off’u kovalayabilecek bir takım yapmamız lazım. Güçlü bir yönetim oluşması lazım ki, biz de devam edelim. İnşallah öyle olur, inşallah sözleşmemiz uzar. Biz de takımımız başında devam ederiz. Nihayetinde takımı küme düşürmedik. Bu ligde kalmak da büyük bir başarıdır. Kimseyi mahcup etmedik. Sezon yeni bitmesine rağmen şuan arayan kulüpler var. Bunları da değerlendireceğiz ama ilk önce Zonguldak Kömürspor’la konuşacağım.” dedi.

“2. LİGDE KALMAK BAŞARIDIR”

Kırmızı-Lacivertli teknik adam, 34 hafta süren lig maratonuyla ilgili ortaya konulan istatistikler üzerine, “Kısıtlı bir kadroyla oynadık. Alternatifi olmayan, sene başından bu yana aynı isimlerle devam ettiğimiz bir kadromuz vardı. Devre arasında istediğimiz transferleri yapabilseydik, ikinci yarı çok farklı olabilirdi. En azından Play-Off yarışının içinde olurduk. İstediğimiz futbolcular bizi değil, Karacabey’i tercih etti. Karacabey bugün gelinen noktada Play-Off oynayacak. Eğer o oyuncuları biz alsaydık, bugün Play-Off’ta Zonguldak Kömürspor olurdu. Netice itibariyle ligde kaldık mı kaldık. Bu ligde kalabilmek gerçekten önemli. Yıllık maliyeti 3.5 milyon TL olan bir takımız. Rakipler bu paralarla devre arası transferlerini gerçekleştirdiler. Bunları farkı görün diye anlatıyorum” şeklinde konuştu.

“1. LİGİ KİM İSTEMEZ...”

Şenol Demir, en büyük hayalinin Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmak olduğunu vurgularken, “Öncelikle Zonguldak Kömürspor’un 1. Lige hazır olup, olmadığını analiz etmemiz lazım. Tesisimiz yok, antrenman sahamız yok, sabit bir gelirimiz yok, stat yeterli değil. Senin bu sezon yıllık harcadığın para, 1. Ligde sadece bir-iki futbolcu maliyeti. Bu şartlarda nasıl baş edeceksiniz? 1. Lige çıkmak öyle çok kolay değil. Çıktığın zaman orada kalmak önemli. Şuan da Zonguldak Kömürspor’un 2. Ligdeki konumu gayet iyi. Bu takım bu ligde kaldığı müddetçe başarılıdır. Fakat hep de böyle kalacak değil. Az önce yukarıda saydığım şartları iyileştirip Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarabiliriz. Daha önce 3. Ligden 2. Lige çıkardığım Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmak en büyük hayalim. Güçlü bir yönetim, kenetlenmiş bir şehir ve iyi bir kadroyla bunu çok rahat başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi