Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir’i ziyaret etti. Ziyarette, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Serkan Keleş, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna ve ASKF yönetim kurulu üyesi Mehmet Akardaş da yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ASKF Başkanı Kemal Demir ve Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Emniyet Müdürü Aktaş’a, amatör spora sağladığı desteklerden dolayı özel hazırlanmış tabak plaket takdim etti.

Kendisi aynı zamanda bir spor adamı olan Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’la bir saate yakın süren ziyarette spor üzerine sohbetlerde bulunuldu.

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’dan tutun yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige, yerel düzeydeki Süper Amatör Lig'den tutun Birinci Amatör Küme'de oynanan müsabakalara kadar bir çok konunun ele alındığı ziyaret esnasında, özellikle amatör futbol liglerinde son haftalarda artan olaylar üzerinde duruldu.

Küçük yaş gruplarına bile yansıyan olayların Türkiye’de futbol kenti olarak bilenen Zonguldak’ın futbol prestijine büyük zarar verdiği, ayrıca centilmenlik ve fair-play ruhuna gölge düştüğü fikrinde birleşen Aktaş ve futbol taban birlikleri, olayların en asgariye indirilmesi hususunda tedbirlerin artırılacağının mesajlarını verdi.

Ayrıca futbol müsabakalarının dost ve kardeşçe geçmesi için kulüpler ile futbolun tüm temel unsurlarına daha duyarlı olma çağrısında bulunuldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi