Bölgesel Amatör Lige yükselecek takımın belli olacağı Süper Amatör Lig Play-Off etabında lider Kozlu Belediyespor 8’nci haftayı maç yapmadan geçirdi. Ligden çekilen Çaydeğirmeni Belediyespor’la karşılaştığı için Kozlu, statü gereği 3-0 hükmen kazandı. Puanını 22’ye çıkaran Kozlu ekibi, liderliğini sürdürdü.

Liderin oynamadan kazandığı haftada ikinci sıradaki Gelikspor, Çaycumaspor deplasmanına konuk oldu. Bu sezon kendi evinde hiç mağlup olmayan Çaycumaspor, lig ikincisine kazanma şansı vermedi. Karşılaşma başladığı gibi golsüz berabere sona erdi. Çaycuma’da 2 önemli puan bırakan Gelikspor, aldığı 1 puanla 19 puana ulaşırken, lider Kozlu Belediyespor’un 3 puan gerisine düştü.

6 NİSAN’DA ZİRVEDE DÜELLO VAR

Zirvede 3’er puan farkla sıralanan lider Kozlu Belediyespor ile ikinci Gelikspor 6 Nisan Çarşamba günü 9’uncu hafta maçında karşı karşıya gelecek. Gelik sahasında 15.00’te başlayacak karşılaşma iki takım arasındaki şampiyonluk düğümünü çözecek. 

Gelik deplasmanına 3 puan fark ve +2 averaj avantajıyla gidecek Kozlu Belediyespor galibiyet ya da beraberlik halinde bitime bir maç kala şampiyonluğunu garantileyecek. Kozlu ekibi, bu skorlar dışında 1-0 mağlup olsa bile ilk yarıdaki maçı 2-0 kazandığı için averaj farkıyla son haftaya lider pozisyonunda girecek.

İlk yarıdaki maçı 2-0 kaybeden Gelikspor'un puanı ve ikili averajı eşitmesi için rakibini yine aynı şekilde iki farkla yenmesi gerekiyor. 3 farklı galibiyet durumunda ise Gelikspor +1 gol avantajıyla liderliği devralacak.

SON HAFTAYA PUAN PUANA GİRME OLASILIKLARI VAR

Eğer iki takım son haftaya puan ve ikili averaj eşitliğiyle girer, bu eşitlik 10 Nisan'da oynanacak son hafta maçları neticesinde de bozulmazsa şampiyonu statü gereği tarafsız sahada oynanacak ekstra maç belirleyecek. Kapanış haftasında Kozlu Belediyespor sahasında Ereğli Akınspor, Gelikspor deplasmanda Ereğli Yenimahallespor'la karşılaşacak.

ŞAMPİYON DİREKT ÇIKACAK

Play-Off grubunu lider bitiren takım direkt olarak Bölgesel Amatör Lige yükselecek. ikinci sıradaki takım ise, Devrek Belediyespor’la tarafsız sahada baraj maçı yani Play-Out oynayacak. Play-Out maçını kazanan takım, 2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Zonguldak’ı temsil edecek.

İKİ TAKIMIN KALAN MAÇLARI

6 NİSAN ÇARŞAMBA

Saat 15.00 Gelik sahası: Gelikspor-Kozlu Belediyespor

10 NİSAN PAZAR

Yenimahallespor-Gelikspor

Kozlu Belediyespor-Akınspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi