*** Zonguldak Kömürspor’un 1 numaralı mevkisinde kriz çıktı. 12’nci hafta oynanan Gümüşhane maçının ardından eldivenleri Sinan Ören’e devreden Taha Cengiz, devre arasıyla birlikte oynamak istediği bir takıma gitmek istiyor. 26 yaşındaki kaleci dün ki idmana çıkmazken, Başkan Hakan Hürfikir’le görüşme gerçekleştirdi.

ZONGULDAK Kömürspor’un kalesinde Sinan Ören ile Taha Cengiz arasındaki eldiven rekabeti krize dönüştü. 12’nci hafta sonunda eldivenleri Sinan’a devreden ve artık yedek beklemek istemeyen Taha, oynayabileceği bir takıma gitmek istiyor. Bu isteğini yönetime ileten 26 yaşındaki eldiven, dün Çaycuma İlçe Stadı’nda yapılan idmana çıkmadı.

Sezon başında Sinan Ören’in elinden ciddi şekilde sakatlanması üzerine Ümraniyespor’dan iki yıllığına transfer edilen Taha, lacivert-kırmızılı takımın kalesini 12 hafta korudu.

Sezona çok iyi başlayan Taha’nın kaledeki göreve süresi 12 hafta sürdü. Deplasmanda 4-2 kaybedilen Gümüşhanespor maçının ardından yedek kulübesine çekilen Taha, eldivenleri meslektaşı Sinan Ören’e devretti. Uzun sakatlık sonrası Sinan, Ziraat Türkiye Kupası maçı ile ilk yarının son 6 haftasında kaleyi korudu. Bu süreçte Taha kalesinde 17 gol, Sinan ise 14 gol gördü.

AYRILMAK İSTEĞİNİ YÖNETİMİ BİLDİRDİ

Ligde devre arasına girilmesiyle birlikte Taha, ara transfer hakkını kullanıp oynayabileceği takıma gitmek istiyor. Bu isteğini yönetime ileten Taha, dün ki idmanda yer almadı. AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’le bir görüşme gerçekleştiren Taha’nın durumu belirsizliğini koruyor.

Bu arada teknik sorumlu Barış Şeref, Taha’nın durumu hakkında ŞAFAK Spor’a konuştu. Taha’nın kaliteli bir kaleci olduğunu dile getiren Şeref, “Taha’yla konuştuk, gitmek istiyor. Oynayacağı bir takıma gitmek istediğini söyledi. İki kalecimiz de gerçekten çok iyi. İkisiyle de konuştuk. Benim için Sinan’ın Taha’dan, Taha’nın Sinan’dan farkı yok. İkisi de yüzde 50, yüzde 50. Ama forma için mücadele etmeleri lazım. Her kaleci oynayacak diye bir şey yok. İyi olan, takıma katkı veren oynayacaktır. Taha’nın da mücadele etmesini istiyorum. Bunu kendisine bizzat dedim. “Mücadele edeceksin” dedim. Başkanla görüştüler. Artık karar onların. İş benden çıktı” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi