Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde ikinci yarı 6 Şubat Pazar günü başlayacak. 7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor sahasında Çilimli Belediyespor’la, Kilimli Belediyespor deplasmanda Maltepespor’la karşılaşacak, Devrek Belediyespor ise haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

Bölgesel Hakem Atama Kurulu, ikinci yarının ilk haftasında görev yapacak hakemleri açıkladı. Kurul, 16’şar puanla sıralanan Ereğli Belediyespor-Çilimli Belediyespor arasındaki maç için Bursa bölgesinden Muammer Sarıdağ’ı görevlendirdi. Sarıdağ’ın triosunu, Hakan Can Yılmaz, Mesut Katık ve Ferhat Durcan oluşturuyor.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kilimli Belediyespor’un Maltepespor deplasmanında oynayacağı maça, Veysel Karani Özkan atandı. Özkan’ın yardımcılıklarını Hüseyin Özçetin ile Merve Turan yapacak. Maçın 4’üncü hakem Alperen Aksu.

Diğer maçlarda Beyköy Belediyespor-Bakırköyspor ve Silivrispor-Beykozspor 1908 karşı karşıya gelecek. Düzce Beyköy ve Silivri’deki maçları Tayfun Güz ve Oktay Koçak yönetecek.

9 takımlı grupta 8 haftalık ilk yarı yarışını Silivrispor 19 puanla lider bitirdi. İstanbul ekibini 17 puanla Devrek Belediyespor, 16’şar puanla Çilimli Belediyespor ile Ereğli Belediyespor takip ediyor. Kilimli Belediyespor ise 6 puanla 7’nci basamakta yer alıyor.

Devre arasında ara transfer hakkını kullanarak kadrolarını güçlendiren tarkımlar ikinci yarıya farklı bir takım kimliğiyle çıkacak. Dolayısıyla 7’nci bölge, 1’inci grupta ikinci yarı, ilk yarıya göre daha farklı bir yarış heyecanı yaşanacak. Özellikle ilk 4’ü oluşturan Silivrispor, Devrek Belediyespor, Çilimli Belediyespor ve Ereğli Belediyespor arasındaki yarış, Bölgesel Amatör Ligde son dönemin en büyük liderlik yarışına sahne olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi