Süper Amatör Lig temsilcisi Gelikspor, 30 Ekim’de başlayacak yeni futbol sezonu için hazırlıklarına başladı. Tecrübeli teknik adam Yılmaz Yavuz’u takımın başına getirerek antrenör sorununu gideren Gelikspor, genç ve tecrübeli futbolculardan oluşan bir kadro kurdu. Kadroda, kaleci Hamit Çevik, Özgür Nezor, Tolga Bayrak, Taner Darıcı, Yasin Yazıcı, Uğurcan Şen gibi önemli isimler başı çekiyor.

Teknik ve futbolcu kadrosunun oluşturulmasıyla birlikte Gelikspor, sezonun ilk idmanını Cumartesi günü Gelik sahasında yaptı. Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Kulüp Başkanı Resul Cesur ve yönetim kurulu üyeleri, ilk idmanda takımı yalnız bırakmadı. Başkan Sezgin, Yılmaz Yavuz ve futbolculara güvenini ortaya koyarken, başarılı bir sezon geçireceklerine inandığını belirtti.

Centilmence, kazasız, sakatlıksız bir sezon olması temennisinde bulunan Sezgin, Gelikspor’un her zaman hedef takımı olduğunu, yeni sezonda da hedefin kesinlikle şampiyonluk olacağını ifade etti.

Sezgin’in bu sözlerinin ardından Gelikspor, sezonun ilk idmanını gerçekleştirdi.

Gelikspor’da ikinci dönemini yaşayan Yılmaz Yavuz, takımı hedeflenen şampiyonluğa taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gelikspor’a yabancı değilim. Daha öncede burada mesai harcadım. Dolayısıyla beklentilerin farkındayım. Futbolcu arkadaşlarımızla birlikte bu beklentilere cevap vereceğiz” dedi.

Gelikspor, pandemi nedeniyle 20’nci haftada yarım kalan 2019-2020 sezonunu 45 puanla ikinci tamamlamış, bir önceki 2018-2019 sezonunu ise 57 puanla şampiyon bitirerek, Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanmış fakat finalde Devrek Belediyespor mağlup olmuştu.

Son iki sezondur çok yaklaşmasına rağmen çıkamadığı Bölgesel Amatör Lig hayalini bu sezon gerçekleştirmek isteyen Gelikspor, 7’şerli iki grup halinde oynanacak ligde İstasyon Gemicilerspor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor, Çates Işıkspor ve Muslu Belediyespor’la birlikte Klasman B grubunu oluşturacak.

Mavi-Beyazlı takım, çift devreli lig usulü oynanacak klasman grubunu ilk 3’te bitirdiği takdirde Play-Off grubuna yükselerek, Bölgesel Amatör Lig yolunda ilk adımı atmış olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi