Bölgesel Amatör Lig 7’nci Bölge, 1’inci grupta şampiyonluk mücadelesi veren Ereğli Belediyespor, 14’üncü hafta maçında saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Devrek Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek, yeni teknik direktör Telat Özden’le üst üstte 3’üncü maçını kazandı.

Haftaya lider Silivrispor’un 3 puan gerisinde giren Ereğli Belediyespor, mutlak kazanmak zorunda olduğu karşılaşmada isteği 3 puana 3 golle ulaştı. Eflatun-Beyazlı takımı, bu sezon ki 7’nci iç saha mücadelesinde taraftarı yalnız bırakmadı. Genç Ereğlililer ve eflatun-beyazlı renklere gönül veren futbolseverler, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nı tıklım tıklım doldurdu. Tribünün almadığı yerde karşılaşmayı stat çevresinde balkon, çatı, yol gibi uygun mekanlardan izleyen Ereğli taraftarı, havanın da güzel olmasıyla keyifli bir futbol günü geçirdi.

İç sahadaki derbi mücadelesinde Ereğli Belediyespor’un ilk 11’ini Burak Onur, Cömert Kandemir, Sercan Çekmen, Kadir Demir, Halil İbrahim Yazgılı, Özkan Yılmaz, Ceyhun Kalıntaş, Emre Aydoğan, Fahri Eren Pamuk, M. Emir Özbilen ve Akın Karaaslan oluşturdu.

Devrek Belediyespor ise, güçlü rakibi karşısına Metehan Erkoç, Yaşar Ozan Esen, Emre Celayır, Oğuzhan Karabina, Vedat Çıkın, Kadir Bekmezci, Samet Şahin, Atakan Heybetli, Mahmut Dalğıç, Kerem Aydın ve Emre Uyanık düzeniyle çıktı.

Maç başlar başlamaz taraftarının müthiş tezahürat desteğini arkasına alan Ereğli Belediyespor hızlı ve çabuk oyunuyla skora gitti. 4’üncü dakikada Emre Aydoğan Devrek ağlarını sarsarak skoru 1-0’a getirdi. Erken gol, sahada futbolcuları, tribünde taraftarı daha da coşturdu.

Ev sahibi ekip ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

Konuk Devrek Belediyespor ikinci yarıda skoru dengeledi. 63’üncü dakikada Samet Şahin maçı 1-1’e getiren golü attı.

Ereğli Belediyespor, kalesindeki bu gole karşılık vermekte gecikmedi. Oyuna sonradan giren Enes Erdal İç, 74’üncü dakikada takımını öne geçiren gole imzasını attı. Bir kez daha skor üstünlüğünü ele geçiren Ereğli Belediyespor’da günün son sözünü 82’inci dakikada Ceyhun Kalıntaş söyledi. Eflatun-Beyazlı futbolcu, bu dakikadaki golüyle skoru tayin etti. (3-1).

Derbiden 3 gollü zaferle ayrılan Ereğli Belediyespor, bu sezon iç sahada peş peşe 7’nci, ligde ise 9’uncu galibiyetini aldı. Genel puantajda 29 puana ulaşan Eflatun-Beyazlı takım, haftayı BAY geçen lider Silivrispor’la puanını eşitledi.

ÖZDEN'LE BÜYÜK ÇIKIŞ

12’nci haftada göreve gelen yeni teknik direktör Telat Özden’le 3’te 3’lük galibiyet serisi yakalayan Ereğli Belediyespor, kalan haftalarda Beyköy Belediyespor’la 13 Mart’ta deplasmanda, Silivrispor’la 20 Mart’ta iç sahada ve sezonun son maçında Maltepespor’la 27 Mart’ta sahasında karşılaşacak.

Silivrispor ve Maltepespor beraberliklerinin ardından alınan Ereğli Belediyespor yenilgisiyle son 3 maçta 7 puan bırakan Devrek Belediyespor, peş peşe kayıplarla 29'ar puanla liderliği paylaşan Silivrispor ile Ereğli Belediyespor'un 7 puan gerisinde kalarak çok büyük avantaj kaybetti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi