Zonguldak Kömürspor deplasmanda kazanamama şansızlığına Niğde Anadolu FK maçıyla son vermek istiyor. Barış Şeref ve öğrencileri, bu sabah 3 puan umuduyla yola çıktı.

İkinci yarıyı İnegölspor galibiyetiyle açan Zonguldak Kömürspor, 21’inci hafta mücadelesinde yine bir Çarşamba günü 3 puan sınavı verecek. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren lacivert-kırmızılı takımın rakibi, kendisi gibi alttan kurtulmanın hesaplarını yapan Niğde Anadolu FK.

İkinci yarının ilk maçında Hacettepespor’a 2-0 mağlup olarak 13 puanla 16’ncı sırada kalan Niğde Anadolu FK maçı, Zonguldak Kömürspor için hiç kolay geçmeyecek. Tehlikeli bölgeden kurtulmak isteyen rakip, dolayısıyla kendi sahasının avantajını kullanıp Zonguldak Kömürspor’dan puan ya da puanlar almak isteyecek. Fakat İnegölspor galibiyetinin morali içindeki Kömürspor da kolay bir takım değil. Sakatlık problemi yaşayan Serbay Yağız dışında eksik futbolcusu bulunmayan Zonguldak ekibi, tam kadro yola koyuldu.

3 puan düşüncesi taşıyan takım, 90 dakika sınavına çok iyi çalıştı. Rakibin artı ve eksi yönlerini iyi analiz ederek farklı tektik-taktik stratejiler geliştiren teknik sorumlu Barış Şeref, idmanlarda uygulanan çalışmaların maçta da sergilenmesi halinde 3 puanın sahibi olacaklarına inanıyor.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor yarın ki Niğde Anadolu FK maçıyla birlikte bu sezon deplasmanda 10uncu maçını oynayacak. Kömürspor takımının deplasmanda şuana kadar hiç galibiyeti yok. Sadece 3 beraberlik çıkarabildiği dış sahadaki diğer maçların tamamını yenilgiyle noktalayan temsilcimiz, bu yönüyle başarısız bir dış saha görüntüsü veriyor.

Şansızlık kırılacak

5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en başarısız deplasman performansı ortaya koyan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıyla birlikte dış saha performans grafiğini artı seviyeye çıkarmak istiyor. Niğde Anadolu FK maçını çıkış deplasmanı olarak gören Zonguldak ekibi, dolayısıyla 3 puandan başka bir şey düşünmüyor.

Kömürspor, Niğde’nin ardından Ankara Demirspor, Amed Sportif, 24 Erzincanspor, Şanlıurfaspor, Hacettepespor, Sarıyer, Çorum FK ve Afyon Afyonspor deplasmanına konuk olacak.

Lacivert-Kırmızılı takım ilk yarıda deplasmanlarda oynadığı maçlarda İnegölspor’la 0-0, Ergene Velimeşe’yle 1-1, Kahramanmaraşspor’la 2-2 berabere kalırken, Sancaktepe FK’ya 1-0, Hekimoğlu Trabzon’a 3-0, Uşakspor’a 3-2, Gümüşhanespor’a 4-2, Manisa FK’ya 4-0, Kocaelispor’a 4-1 mağlup olmuştu.

Dış sahada 9 maçta 3 puanı bulunan temsilcimiz, deplasman puantajı sıralamasında 16’ncı basamakta yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi