Zonguldak Kömürspor 22 Temmuz’da Zonguldak’ta başladığı yeni sezon hazırlıklarında ilk etabı bu sabah yo-yo testiyle tamamladı. Fener sahasında 10 gün süren çalışmalar neticesinde belli bir form seviyesi yakalayan Kırmızı-Lacivertli takım, ikinci etap için Çaycuma’da mevcut futbolcu kadrosuyla kampa girdi. Kadroda iç ve dış transferde anlaşma sağlanan 16 futbolcunun yanı sıra altyapı ve denenmek üzere gelen futbolcularla toplam 22 futbolcu var.

Çaycuma’da 8 Ağustos’a dek sürecek ikinci etap kampı sırasında antrenman uygulamaları için Çaycuma İlçe Stadı kullanılacak. Takım, kendisine ait antrenman sahası olmadığı için Zonguldak’taki ilk etap çalışmalarını sentetik zeminli Fener sahasında yapmak zorunda kalmıştı.

İlk etapta fizik-kondisyona yönelik sabah-akşam yapılan antrenman programıyla güç seviyesini artıran futbolcuların performansı memnun edici. Özellikle bu sabah yapılan yo-yo testinde belirlenen mesafeleri istenilen sürede geçen futbolcular teknik ekibin yüzünü güldürdü. 10 günlük çalışmaların karşılığı alan ekip, ikinci etaba moralli başladı.

İlk etabı başarıyla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 7 gün sürecek ikinci etapta seviyeyi artıracak. Fizik-kondisyonun yanı sıra yapılacak saha çalışmaları teknik anlamda gelişim hızlandırılacak. Elmas, ardından 3’üncü etap için Kızılcahamam’a geçecek. Kırmızı-Lacivertliler, daha çok taktik plan ve sistemin üzerinde durulacağı son etap kampında 5 hazırlık müsabakası yapacak.

ACİL OLARAK 5 TRANSFER

Kamp çalışmalarını planladığı şekilde yürüten Zonguldak Kömürspor’da diğer yandan kadro yapılanması devam ediyor. İlk etap geride kalmasına rağmen kırmızı-lacivertli takımda kadro tamamlanmış değil. Dolayısıyla transfer çalışmalarını sürdüren 2. Lig ekibinde öncelikli olarak kale, savunma, orta saha ve hücum hattına 5 futbolcu transfer edilmesi düşünülüyor. Kaleci, stoper, sağ ve sol kanat ile santrafor pozisyonları için alınması planlanan transferlerin en kısa sürede takıma katılması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi