*** 20 Eylül 2019’da başlayan sezonun ilk yarısı 108 günlük yarışın ardından tamamlandı. Pandemi dolayısıyla bu sezon devre arası kısa tutuldu. İkinci yarı 27 Ocak’ta start alacak.

2. Lig Beyaz grupta ilk yarı tamamlandı. 20 Eylül’den bu yana devam eden yarışı, Manisa FK yenilgisiz lider tamamladı. Zonguldak Kömürspor 18 hafta sonunda sadece 17 puan elde etti.

19 takımın yer aldığı grupta ilk yarı 108 gün sürdü. Sponsor firma ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında imzalanan anlaşma nedeniyle maçlar genelde hafta arası Çarşamba günü oynandı. Çoğunlukla 3’er gün arayla oynanan müsabakalara, covid-19 tedbirleri kapsamında seyirci alınmadı.

İlk yarıda 20’ye yakın maç, takımlarda görülen covid-19 pozitif vakalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelendi. 2 Ocak’tan bu tarafa oynanmaya başlayan erteleme maçlarının tamamı 21 Ocak’a kadar tamamlanacak. İlk yarının asıl puan cetveli, bu maçlar sonunda ortaya çıkacak.

Şuan ki tabloda Manisa FK yenilgisiz lider konumda. Kadro kalitesiyle her maç farkını ortaya koyan Manisa takımı, 15 galibiyet, 3 beraberlikle liderliğin yanı sıra yenilgi almayan tek takım oldu. 56 gol atan lider, kalesinde 14 gol görürken +42 averajla olağanüstü bir performans sergiledi.

Puan cetveli 21 Ocak’ta Afyonspor ile Şanlıurfaspor arasında oynanacak son erteleme maçının ardından son şeklini alacak

OYNANMAYAN 11 MAÇ VAR

Lideri, 36 puanla Hekimoğlu Trabzon, 35’er puanla Sarıyer ile Erzincanspor ve 33 puanla Uşakspor izliyor. Bu 4 takım aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor. Burada Hekimoğlu Trabzon ile Erzincan’ın 1’er maçı eksik.

Play-Off’un ardından ilk 10’a kadar 29 puanlı Kocaelispor, 27 puanlı Amed Sportif, 23’er puanlı Ankara Demirspor, Kahramanmaraşspor ve Afyonspor geliyor.

Bu takımlardan Kocaeli’nin 3, Amed Sportif’in 1, Ankara Demir’in 2, Afyon’un 2 maçı eksik.

Puantajda ilk 10’dan sonrasını sırasıyla Sancaktepe FK (21), Çorum FK (19), Zonguldak Kömürspor (17), İnegölspor (14), Ergene Velimeşespor (14), Niğde Anadolu FK (12), Hacettepespor (9), Gümüşhanespor (9) ve Şanlıurfaspor (4) oluşturuyor.

Son 3 basamakta yer alan Hacettepe, Gümüşhane ve Şanlıurfa aynı zamanda düşme potası içinde yer alıyor.  

Söz konusu bu takımlardan Sancaktepe’nin 2, Çorum’un 3, İnegöl’ün 2, Niğde’nin 1, Şanlıurfa’nın 2 maçı eksik durumda.

İkinci yarıda covid-19’den dolayı erteleme olmayacak, sahaya çıkamayan takımlara 3-0 hükmen mağlubiyet uygulanacak

27 OCAK’TA KALDIĞI YERDEN BAŞLAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu, bu sezon covid-19 nedeniyle devre arasını kısa tuttu. Normalde bir ay olan devre arası, bu sezon 21 gün olarak belirlendi. Kısa devre arası boşluğunun ardından ikinci yarı 27 Ocak’ta start alacak.

İkinci yarının ilk hafta maçlarına Şanlıurfa, Zonguldak, İstanbul Sarıyer, Trabzon, Manisa, Gümüşhane, Erzincan, Ankara, Uşak ev sahipliği yapacak.

Maçlar, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Zonguldak Kömürspor-İnegölspor, Sarıyer-Kocaelispor, Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK, Manisa FK-Çorum FK, Gümüşhane-Afyonspor, Erzincanspor-Amed Sportif, Hacettepespor-Niğde Anadolu FK, Uşakspor-Ergene Velimeşespor arasında oynanacak. Kahramanmaraşspor, ilk hafta BAY hakkını kullanacağı için maç yapmayacak.

Devre arasında ayrıca transfer heyecanı yaşanacak. 5 Ocak’ta başlayan ve 1 Şubat’ta sona erecek ikinci transfer dönemi boyunca yapacakları transferle kadrolarını güçlendirecek. Bir hayli hareketli geçmesi beklenen devre arası transfer dönemi, ikinci yarıda gidişata direkt etki edecek. Dolayısıyla futbolseverler ilk yarıdan farklı bir ikinci yarı izleyecek.

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu, transfer döneminde transfer edilen futbolcuların sözleşmelerinin tescili için kulüplerden istediği Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair belge ibraz etme yükümlülüğünü sadece bu sezona istinaden kaldırdı.

Bu değişikliğin yanı sıra ligin ikinci yarısı için kadro sayılarında da değişiklik yaşanacak. Kulüplerin kadrolarını rahat oluşturabilmeleri adına 25 olan sayı 30 olarak artırıldı. Ayrıca kulüpler 1 Ocak 2020 ve daha sonra doğmuş olmaları şartıyla profesyonel ve kulübüne en az 6 ay tescilli amatör futbolcuları da A takım listesine yazmaksızın müsabakalarda oynatabilecek.

Yine ikinci yarıda geçerli olmak kaydıyla artık covid-19 vakaları nedeniyle erteleme uygulanmayacak. Yeni talimata göre; covid-19 vakası görülen kulüp, minimum 9 kişi ile sahaya çıkabilecek, aksi takdirde hükmen mağlup sayılacak.

İKİNCİ YARI İLK HAFTA MAÇLARI (27 Ocak Çarşamba)

Saat 13.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-İnegölspor

Saat 13.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Kocaelispor

Saat 13.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK

Saat 13.00 Mümin Özkasap Tesisleri: Manisa FK-Çorum FK

Saat 13.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhane-Afyonspor

Saat 13.00 Mustakil Spor Tesisleri: Erzincanspor-Amed Sportif

Saat 13.00 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Niğde Anadolu FK

Saat 13.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Ergene Velimeşespor

Kahramanmaraşspor (BAY)

ERTELENEN MAÇLAR

9. HAFTA

Sancaktepe FK-Çorum FK (10 Ocak Pazar)

10. HAFTA

Afyonspor-Ankara Demirspor (10 Ocak 2021 Pazar)

Çorum FK-Amed Sportif (14 Ocak Perşembe)

11. HAFTA

Ankara Demirspor-İnegölspor (14 Ocak Perşembe)

Kahramanmaraşspor-Çorum FK (17 Ocak Pazar)

12. HAFTA

İnegölspor-Sancaktepe FK (17 Ocak Pazar)

13. HAFTA

Sancaktepe FK-Niğde Anadolu FK (21 Ocak Perşembe)

24 Erzincanspor-Kocaelispor (10 Ocak Pazar)

14. HAFTA

Kocaelispor-Hekimoğlu Trabzon (14 Ocak Perşembe)

15. HAFTA

Şanlıurfaspor-Kocaelispor (17 Ocak Pazar)

16. HAFTA

Afyonspor-Şanlıurfaspor (21 Ocak Perşembe)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi