Pandemi nedeniyle 14 Mart 2020’den bu yana büyük bir sessizliğin yaşandığı Süper Amatör Lig, uzun aradan sonra tekrar başlayacak. 14 takımın yer aldığı ligde ilk düdük 30 Ekim Cumartesi günü çalacak.

19 ay aradan sonra start alacak lig bu sezon farklı bir statüyle oynanacak. Takım sayısı fazla olduğu için takımlar Klasman A ve B olmak üzere 7’şerli iki gruba ayrıldı.

Klasman A grubunu Gülüç Belediyespor, Kozlu Belediyespor, Kozlu İhsaniyespor, Alaplı Belediyespor, Üzülmezspor, Ereğli Akınspor ve Ereğli Yenimahallespor, Klasman B grubunda İstasyon Gemicilerspor, Çatalağzı Demirspor, Muslu Belediyespor, Perşembe Belediyespor, Gelikspor, Çaycumaspor ve Çaydeğirmeni Belediyespor oluşturuyor.

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda gruplarda ilk 3’e giren 6 takım Play-Off grubuna yükselecek. Play-Off müsabakaları da tıpkı klasman grupları gibi çift devre lig halinde oynanacak.

Play-Off birincisi takım, Bölgesel Amatör Ligde Zonguldaklı takım kontentajının 3’e çıkması halinde direkt olarak Bölgesel Amatör Lige terfi edecek. Eğer bu sayı 2’de kalacak olursa şampiyon takım baraj maçı oynayacak. Zonguldak’ın, Bölgesel Amatör Ligdeki takım kontenjan sayısı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Süper Amatör Lig klasman gruplarında ilk hafta maçları belli. Maç saatleri ve sahalar, Futbol İl Temsilciliği tarafından belirlenecek. Klasman A grubunda ilk hafta Gülüç Belediyespor-Kozlu Belediyespor, Kozlu İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor, Üzülmezspor-Ereğli Akınspor maçları oynanacak. Klasman B grubunda ise, İstasyon Gemicilerspor-Çatalağzı Demirspor, Muslu Belediyespor-Perşembe Belediyespor, Gelikspor-Çaycumaspor karşı karşıya gelecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi